Civic dediğin araç yarım milyon km gidebilecek bir motora sahip, Superb ise 350kları gören bir motora sahip. Aralarındaki ana fark, Honda'nın sağlamlığı ile Superb'nin konforu.

Superb, 250-350k arası yol yapan bir aileye konforlu sürüş yaptırabilmek için üretilmiş bir araçtır.
Honda, bir ailenin ihtiyaçlarını sanayiye dahi ihtiyaç duymadan karşılamak üzere, en kötü haliyle 350-500k arası yol yapabilmeleri için planlanmıştır.

Honda'nın sağlamlığı ile Mercedes bile baş edemez. Bu yüzden, amaç "sağlamlıksa", Honda tektir.
Öte yandan Skoda Suberb genel olarak konforlu ve bayağı geniş bir bagaj hacmine sahip, sürüşü keyif veren bir araç. Ancak, 250k da motoru var ise, şunu kendine sorman gerekir: Bu araç gerçekten çok iyi kullanılmış mı? Çok iyi kullanıldığından eminsem, 100-150k km daha zorladığımda ömrünün bitmesine razı gelecek miyim? Yani, çok uzun gider hevesi ile girmeyin.

Seçim benim olsaydı eğer, bindiğim aracın geçmişini bildiğim için, sağlamlığına da şahit olduğum için, Honda ile yoluma devam ederdim. Çünkü Skoda kısa süreli bir heves. Bir premium built değil. Sürerken de aynı keyfi vermez. İstersen SUV al, Skoda olduğunu hissettirir. Honda'da aracınla gurur duyarsın.