yıllardan beri Bist'e yatırım yapmıyorum. kaç sene oldu 1 lot bile hisse almadım. hukuk olmazsa, düzenleyici - denetleyici kurumlar işini doğru düzgün yapmazsa ortada yatırım diye birşey kalmaz, olsa olsa kumar olur.

sosyal medyada fon konusunu gördüm. bazıları risk seviyesi zaten 7, batarsa batsın kendi riski filan yazmış
serbest fonlar hariç kimse kafasına göre iş yapamaz. serbest fonlarında uyması gereken kurallar vardır. iyi o zaman paraları toplayayım, Barcelona'ya tek maç basayım böyle şey olur mu?

fon izahnameleri vardır, hangi varlıklara, hangi yüzdelerle yatırım yapılabileceği bellidir. karşı taraf riski, yoğunlaşma riski, likidite riskini en düşük seviyeye getirecek şekilde portföy yönetilmelidir.

Mesela para piyasası fonunda hisse senedi varlığın ne işi var? bu fonlarda, likiditesi en yüksek tahvil-bono-mevduat tarzı ürünlere riski dağıtarak yatırım yapılır. buraya yatırım yapan adam bilir ki, ben bugün satış verirsem aynı gün veya en geç 1 gün sonra (valör süresi diye geçer) para hesabıma gelecek NOKTA.

aması, fakatı, lakini olmaz. valör süresi sonunda ben paramı isterim arkadaş. bak şimdi adamlar temerrüde düştü ödeme ne zaman yapılacak belli değil.

normal bir ülkede olsak çok kişinin kellesi gider. sadece fonları yöneten değil, denetleyen, onay veren, kamu kurumları dahil onlarca belki yüzlerce kişinin hayatını kaydırmaları gerekiyor. ne yapacaklar izleyip göreceğiz.. şunu unutmayın sadece küçük yatırımcılar değil devasa fonlarda bu olayı izleyecek..