DijitalMimar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar hayırlı akşamlar hepinize ben yenidoğan bebeğim için yardım almak istiyorum. durum belirtmek yasak biliyorum amacım sadece bilgi almak cidden bulamadım bir türlü sonrasında silebilirim konuyu. Buradan aldığım tek tük işlerle bebeğin masraflarını karşılamaya çalışıyorum bezler vs. Cok hızlı bitiyor İBB'ye başvurdum ama kim bilir ne zaman dönerler böyle hızlı dönüş alabileceğim ne bileyim bez mama yardımı yapan devlet kuruluşu vakıf dernek vesaire nereye basvurabilirim. Biraz araştırdım pek konu bulamadım tekrar söylüyorum bilgi edinmek için çok detay vermeden kısıtlı bir şekilde detaylandırıp gerekli bilgileri alıncada adminler istersen silerim. Şimdiden teşekkürler.
Hocam Allah bağışlasın, bebeğiniz sağlıklı büyüsün. Biraz araştırdım. İBB başvurunuzun yanında birkaç yere daha aynı anda başvurmanızı tavsiye ederim, sadece İBB'den gelecek cevabı beklemeyin.
Öncelikle İBB'nin Yenidoğan Destek Paketi var. İçerisinde bebek bezi, ıslak mendil, park yatak, puset, biberon, alt açma seti, ateş ölçer ve çeşitli bebek bakım ürünleri bulunuyor. Bebeğiniz 0–8 haftalıksa şartlara uyuyor olabilirsiniz. İBB'nin sitesinden başvuru yapabileceğiniz gibi Alo 153'ü arayıp özellikle "Yenidoğan Destek Paketi" için başvuru oluşturmak istediğinizi söyleyin.
İkinci olarak e-Devlet'e girip "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" diye aratın ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden başvuru oluşturun. Bu başvuru ikamet ettiğiniz yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) gidiyor. Mümkünse bağlı olduğunuz kaymakamlığın SYDV'sine de bizzat gidip yeni doğan bebeğiniz olduğunu ve bez/mama konusunda acil desteğe ihtiyacınız bulunduğunu söyleyin.
Bir de çok önemli: e-Devlet'ten "Doğum Yardımı" başvurusu yaptınız mı mutlaka kontrol edin. 2025 sonrası doğan çocuklarda devletin doğum yardımı bulunuyor. İlk çocuk için tek seferlik 5.000 TL, ikinci çocuk için aylık 1.500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklarda aylık 5.000 TL destek var.
Bunların üçünü de aynı anda deneyin hocam: İBB 153 + e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu + e-Devlet Doğum Yardımı. Özellikle SYDV'ye şahsen gitmenizi tavsiye ederim; yeni doğan bebeğiniz olduğunu belirtin.
İlçenizi de yazarsanız bağlı olduğunuz SYDV'nin adres/telefonunu ve ilçenizde ayrıca belediye veya başka güvenilir yardım noktası varsa onları da bulmaya çalışalım. Geçmiş olsun. Allah kolaylık versin.