MertX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba herkese, iyi akşamlar. Bir sorum olacak. Boyum 1.95, kilom 65. Kilo almakta oldukça zorlanıyorum. Şöyle diyebilirim; bir öğünde iki insanın yiyeceği kadar yemek yiyorum ama yine de kilo alamıyorum. Yıllardır kilom neredeyse hiç değişmedi. Bu konuda verebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı teşekkürler!
Eğer ileride ciddi bir açlık dönemi yaşamayacaksan yağ biriktirmeni önermem. çünkü hiçbir faydası yok tek faydası aç kalınan zamanlarda yakılıp enerjiye dönüşüyor. İlla ki kilonu arttırmak istiyorsan tek sağlıklı yolu Kas yapmaktır. Ama iğnesiz şekilde.
1.95 gibi uzun bir boyda, iskelet ve eklemlere binen yük zaten boydan dolayı fazladır. Ekstra yağ kütlesi seni yere yapıştırmaktan başka hiçbirşey yapmaz. kendini taşımak için 2 kat daha fazla yorulursun.
Dolaşım ve damar sağlığı açısından düşük vücut yağı, kan basıncının ve tansiyonun dengede kalmasını kolaylaştırır, kalbin iş yükünü hafifletir.
Fazla yağlanma sadece yüzde veya bacaklarda görünmez; iç organların etrafında da (viseral yağlanma) birikir. Bu durum karaciğer yağlanması, kalbe binen yük ve damar sertliği gibi birçok riski beraberinde getirir. Yağsız bir vücutta organlar çok daha rahat eder.

Üstelik damarların daha iyi çalışması aynı zamanda beyinin de daha iyi çalışması demektir.