canbudak99 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konudan biraz kopmuşsunuz, anladığım kadarıyla borsaya biraz da öfkelisiniz. Ben sizin gibi iğneleyici laf söylemeyim. Hakkınızda hayırlı olsun
Gayet konu ile alakalı konuştum, o zaman buyurun siz engin bilginizle mantıklı sebepleri sıralayın o liste üzerine konuşalım. Ben borsaya, malum kesimlere, "yönetici" malum kişilere, vatandaşın parasında pulunda gözü olan herkese öfkeliyim, doğru gitmeyen her işe öfkeliyim. Ardahan ilinin, Göle ilçesinin, Köprülü beldesinin suvermez köyünde Muhittin amca hiçbir ekonomik bilgisi olmadan altın alak kuzum, dolar alak yastık altına koyak diyerek para kazanırken makro ekonomi bilen, hisseden, fondan, tahvil, repo / ters repo, eurobond, dibs, bono vs. ekonominin içinden geçmiş kişiler sabahtan akşama kadar bilanço okuyup karlı şirketlere yatırım yaptığı halde Muhittin amca kadar kazanmıyorsa orada bir sıkıntı var demektir, demek bu işler bilgiyle değil, manipülasyon ve spekülasyonla dönüyor demektir bende buna itiraz ediyorum. Muhittin amcayı da eleştirmiyorum, adam makro ekonomi bilgisi olmamasına rağmen anam babam usulüyle ev alır, arsa alır, dolar(döviz) alır, mevduat yapar para kazanır bilmeden ama bilenler neden kazanamıyor, çarpıklık burada. Siyasetin bilginin önüne geçtiği ortamlarda yatırım olmaz, olmuyor. Dediğiniz gibi uzun vadeciyim benim için hiçbir sorun yok, bugün 8-10 bin düşerim yarın 30-40 bin yükselirim benim derdim bugünlük düşüş mü sanıyorsunuz? İlk tepemi attıran gülücüklerle ponzi yakıştırmanız ve dalganızı geçmeniz, sonrası da memleketin mahvolmasının sebepleri işte.