canbudak99 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen olayı biraz farklı anlamışsın hocam. Sosyal medyada bunun bir muhabbeti var çok takip etmiyorsun sanırım. Senin söylediğin hisseler bende de var o yüzden gülüyorum zaten. Bu hisseler demirbaş, çok büyük hacimli ve kendi sektörlerinde pazar lideri olan şirketler. Ben hisse özelinde söylemiyorum. Bir hisse senedi 40 tl iken 2-3 bin tl arasına süren kurum / kuruluşlara diyorum. Para akışı olmadığında, devamlı kazanan sabit küçük yatırımcıların en ufak eksi de veya en ufak bir haberde panik ortamı yaratıp ilgili fonlardan çıkış yaptığında olacak şey buydu zaten. İnsanların gözü kapalı güvendikleri kişi / kurumlar borsayı bu hale getirdi zaten. Benim yatırım yaptığım hisselere güvencim tam. Bugün veya yarın içinde bir yatırım yapmadım uzun vadeli yaptığım için bu panik ortamında moral bozmuyorum. Fakat bu durumun bedelini kurum veya kuruluşlar değil küçük yatırımcı ödeyecek. Klasikleşen borsamız
Yatırım yapıyorsan ponziye mi yatırım yapıyorsun? Sen derdini anlatamıyorsun sonra ben mi "farklı anlayan" oluyorum? Evet demirbaş kurumlar düşüyor doğrudur, biri ikisi üçü beşi düşmüyor dikkatinizi çektiyse, siyaseten topluca düşüyorlar. Bu zaten hisselerin kendi performansına yani en azından bilançosuna göre doğru orantılı düşüp yükselmediğini gösteriyordur. Çok basit bir karşılaştırma yapayım ayaküstü, THY şuan PD/DD (Piyasa Değeri/Defter Değeri) 0,38 ile fiyatlanıyor, kısacası koskoca Thy elindeki uçakları, yedek parçaları, ekipmanı, masa sandalyesini vs. her şeyini satıp ben bu işi bırakıyorum dese 1 birim paraya satacakken hisseleri 0,38 den satılıyor. Abd borsasına bakalım, American Airlines ise PD/DD 78,85 ve bugün yükselişte yani kabaca 80 diyelim, Thy ile aralarında neredeyse 40 kat fark var şaka değil bu gülücük falan koymuyorum o yüzden, Thy buna rağmen 290 milyar dolar, American Airlines yaklaşık 9 milyar dolar yani kendisinden fersah fersah küçük dandik bir havayolu şirketinden "240 kat daha ucuz" ama alıcı yok aksine satıyorlar, neden? Mesele bu neden zaten fazla söze gerek yok, siyasete çok girmek istemiyorum ama şu ketöcü bu petöcü diye mallarına el koyup atarsan içeri bu memlekete yatırımcı gelmez, nazik parasıyla bu topraklarda yatırım yapmaz çünkü yarın öbür gün çetöcü derler mallarıma el koyarlar diye düşünür. Habire kanun / yasa değişiyor, olmadı baştan, beğenmedim sil baştan, yeni seçildim güncelleme, seçim öncesi düzeltme, daha iyisini buldum deneme, durun şimdi olacak oturtma, bu hiç olmadı sallama, şu daha iyi sonuç verecek heh şimdi oldu, ola yazdı, ha olacak, ha olmak üzere vs. vs. vs. uzat dur. Alman vatandaşı bilir ki memleketinde bir kanun çıktığında 50 sene o kanun yürürlükte kalır en az, İngiliz bilir, Fransız bilir, Çinli bile bilir ama biz bilemiyoruz. Örnek mi?

" 2002 yılında yürürlüğe giren 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 2026 yılı itibarıyla 206 kez değiştirilmiştir. "

Alın örnek, yapboz tahtası gibi kural kanun değişiyor, Pusula mevzusunda da Spk eliyle yeni fon kanunu etkili oldu kartopu etkisiyle olan küçük yatırımcıya oldu. Cem Yılmaz esprisi gibi olacak ama bu geminin bir ayarı yok mu? Yapın gidelim.