Casper Excalibur F/P gibi görünsede asla öyle değil malzeme kaliteleri çok dandik olduğu için menteşe vs gibi bir çok sorun yaratıyor ve gün sonunda bilgisayar hiç oluyor son 4 yıl içerisinde ilk 2 yılında 2 tane 0 excaliburu çöp ettim. sonrasında Asus Rog Strix G16 aldım ve günde hemen hemen 19 saat ve haftanın 7 günü açık kalacak şekilde kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır tık demedi.
Profesyonel ürün arıyorsanız, Dell kurumsal serisine bakın. Genelde Precision ya da Pro modeller karşınıza gelir.
Oyun ve performans odaklı arıyorsanız, Dell Alienware ve G serisi & Asus Gaming modelleri iyidir.
Bunlara alternatif belki MSI olabilir. Ama asla bir Dell ya da Asus'un yerine geçmez. Alt seviye olarak düşünün.
Aklınıza gelebilecek tüm diğer modelleri bu satıra ekleyin.
Casper bunların da altında olan 5. satırda yer alıyor. Monster ve Casper arasında çok fark görmüyorum. Monster'ı çok duymuş olabilirsiniz. 26 yıl önce sektöre girdiğimde Casper her yerdeydi. 35 yıllık firmadan bahsediyorsunuz.
Bu bilgisayar için ise;
Dell Precision 6-7 ile başlayan seri, 17" Pro serisi ya da Asus Tuf ya da benzer Gaming serisi dışında laptop düşünmeyin. Neden mi? Termal dinamikleri ve olası ısınma problemleri. Sizin seçimizinin en önemli kısmı, bilgisayarın ne kadar ısınacağı sorusuna verilecek cevaba bakıyor. Asus'un pahalı olmasının en ana nedeni, parçaya göre premium denilebilecek soğutmayı planlamış olmasıdır. Dell'de de benzer konu var. Sadece konu genelde Gaming değil, profesyonel kullanım. Alienware ve G serisi tarafı insanların hoşuna gidiyor olabilir. Precision ve Pro serisi "profesyonel"dir.
Ben sizin yerinizde olsam, ücreti 2 kat dahi olsa, Asus alırdım. Alamıyorsam, ya özellikleri düşürürdüm, ya da bu bilgisayarların termal dinamiklerini profesyonel bir ortamda incelerdim. Ayrıca, aldıktan sonra Honeywell PTM7950 gibi profesyonel bir termal alıp hem CPU hem de GPU çekirdeğine koymayı unutmayın. Varsayılan olarak gelenler, profesyonel olmaz. Olması için aldığınız laptopun da profesyonel olması gerekir.
Ayrıntılı bilgilendirme için çok teşekkür ederim, satın alımı bir kaç gün erteleyip alternatifleri değerlendireceğim