Merhaba. İki adet para kazanması açık YouTube kanalım bulunuyor; biri Türkçe, diğeri İspanyolca. Türkçe kanalım yaklaşık 280 bin organik aboneye sahip ve kendi kategorisinde Türkiye’nin en büyük kanallarından biri. Ana odağım bu kanal olduğu için öncelikli olarak İspanyolca kanalımı satmayı düşünüyorum.
İspanyolca kanalın güncel bilgileri şöyle: 31.200 abone bulunuyor. Para kazanması Aralık 2025’te açıldı ve şu anda da aktif olarak AdSense geliri üretmeye devam ediyor. Kanalı son aylarda düzenli şekilde yönetemediğim için yeni içerik üretimi oldukça azaldı. Yaklaşık 3–4 ay önce, kalite açısından yeterli bulmadığım eski videoların önemli bir bölümünü kaldırdım ve şu anda kanalda 4 video yayında.
Kanalın gelir ve izlenmesinin büyük bölümünü iki video oluşturuyor. Videolardan biri 2 milyonun, diğeri 800 binin üzerinde izlenmeye ulaştı ve ikisi de hâlen izlenmeye devam ediyor. Kanal bugüne kadar toplamda yaklaşık 400 bin TL’ye yakın AdSense geliri üretti. Ciddi şekilde ilgilenilmesi halinde YouTube Studio, gelir geçmişi, Analytics, trafik kaynakları ve diğer tüm veriler şeffaf şekilde incelenebilir. Kanalım shorts kanalı değildir, bunu da belirtmek isterim.
Kanalın geçmişi tamamen temizdir. YouTube politikalarına dikkat ederek yönettiğim için bugüne kadar herhangi bir telif ihtarı, Topluluk Kuralları ihtarı veya para kazanmayla ilgili bir sorun yaşanmadı. Kanalın monetizasyonu şu anda aktif durumda.
Kanalın son 2 ay gelirleri düşük, ama bunun temel nedeni herhangi bir ceza veya kanal problemi değil; benim düzenli video yüklemeyi bırakmış olmam. Geçmiş performansı, mevcut abone tabanı ve İspanyolca kanalın niş kitlesi düşünüldüğünde, doğru içerik stratejisi ve düzenli yayınla yeniden büyütülebilecek bir kanal olduğunu düşünüyorum. Elbette gelecekteki izlenme veya gelir konusunda herhangi bir garanti vermek doğru olmaz.
Satışı internet üzerinden uzaktan gerçekleştirmek istemiyorum. Ankara’da ikamet ediyorum. Ciddi alıcıyla yüz yüze görüşebiliriz; kanalı birlikte detaylı şekilde inceleyebilir, Analytics ve gelir verilerini doğrudan kontrol edebilirsiniz. Satın alma konusunda anlaşılması halinde ödeme ve kanal devir işlemini aynı anda, yüz yüze gerçekleştirebiliriz. Böylece iki taraf açısından da daha güvenli ve şeffaf bir süreç olur.
Daha önce kanal satışı gerçekleştirmedim; ancak YouTube Brand Account sahiplik devri ve kanal transfer sürecini araştırdım. Ciddi şekilde ilgileniyorsanız fiyat ve diğer detayları özel mesaj üzerinden konuşabiliriz. İyi günler dilerim.