onrsndr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En azından kestirip atmadan, net ve anlaşılır bir şekilde yanıt vermeniz önceki dönemlere göre oldukça sevindirici, teşekkürler.

Ama sanırım farkında olmadan otosansür uygulandığını kabul etmiş oluyorsunuz. Nedenini açıklayayım.

Şöyle demişsiniz: "Eğer açılan bir konu R10’u hukuki anlamda sıkıntıya sokabilecek, platformun erişimini veya faaliyetlerini riske atabilecek hassas bir içerikse bizim bu riski almamız mümkün değil."

Ama Footer'da şöyle yazıyor: "R10.net; 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği BURADAN bildirebilirsiniz."

Bu durumda eğer ilgili konular ya da mesajlar hakkında bildirimde bulunulmadıysa ve net bir hukuki dayanağı yoksa arkadaşların şikayet ettiği uygulama "otosansüre" giriyor. Eğer biri bildirimde bulundu ya da yönetim hukuki olmayan bir şey tespit ettiyse bu durumda net bir şekilde şikayet sonrasında şu nedenle silinmiştir ya da şu açıdan hukuka aykırı bulunup silinmiştir şeklinde uygulamaya geçmeniz sağlıklı olacaktır.

Teşekkürler.
Bazı hassas konularda sorun çıkabiliyor tabiki. Biz illegal ve kanun dışı konulara tabi sansür uyguluyoruz. Yasa dışı konuları açık bırakın mı demek istiyorsunuz?

Tech77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kez Coşkun Çetin'i eleştiren birinin mesajını beğendiğim için 1 hafta ban atıldı, diyorum ve susuyorum.
Eğer hakaret eden bir mesaj ise doğru eleştirisi ise yanlış moderasyon işlemi. Doğru olan güzel iletişim kurabilmektir.