Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada R10’un kusuru yok. Biz ticaretin tarafı veya aracısı değiliz, her ticari uyuşmazlığın takibini yapmamız mümkün değil.
Bu mantık bana kesinlikle doğru gelmiyor.

Örneğin; Turkcell ile sözleşme yaptınız, hizmetle ilgili sorun yaşadınız diye “Turkcell’in R10’daki üyeliğini kapatın” demek gibi bir şey olur.
Tabii ki şikayet konusu açarsınız, yaşadığınız sorunu anlatırsınız ve yasal haklarınızı kullanırsınız. Fakat platformda ticari sorun yaşadığınız her kişi veya firmayı doğrudan banlatmayı istemek doğru bir yaklaşım olmaz.

Eğer firma R10 kurallarını ihlal etmişse, dolandırıcılık, yanıltma veya forum içinde ayrıca yaptırım gerektiren bir durum varsa onu inceleyip gerekeni yapıyoruz zaten.
Fakat iki taraf arasındaki her sözleşme uyuşmazlığında R10’un doğrudan taraf olup üyelik kapatması doğru olmaz.
Bu mantıkla ülkede ticaret yapan firma kalmaz. Çünkü hemen herkes bugüne kadar bir müşteriyle veya firmayla bir konuda sorun yaşamıştır.
Yasal olarak kazanılmış bir hakkımız var ve firma bunu ödemiyor tüm hesapları hacizli. Resmen paramızın üzerine yatıyor r10 üzerinden iş aramaya/almaya devam ediyor. Bu durumda bu kullanıcının yasaklanması gerekmez mi yoksa forumdaki diğer kullanıcılarıda mağdur etmesine müsade mi etmeniz gerekiyor tam olarak anlayamadım şu an. Bende bir ltd şirket kurup milletle r10 üzerinden iletişime geçip sözleşme imzalayıp ardından yasal olarak kaybettiğim sürecin karşılığını ödemeyeyim önüme gelen herkesi çarpayım buna resmen siz yol veriyorsunuz o halde o şekilde anladım ben. Firma projeyi teslim etmemiş, ödediğimiz ücreti iade etmemiş, haksız yere sözleşmeyi fesh etmiş ortada bir şey yok ama platformda barınmaya devam edebilir anladığım kadarıyla