ErdoganUrcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne garip bana da geliyorlar birisiyle hüküme te verip veriştiriyoruz başkası geliyor bir şey yapamayan muhalefete verip veriştiriyoruz birisiyle de en sevdiğim şey "Yarın bugün aldığım malı aynı fiyata bulamayacağım" psikolojisindeki ler yani hani terimleri bilmem ya ben ekonomi bilimi terminolojisinde enflasyon beklentisi diye geçer beklenti enflasyonu diye de isimlendirsek yanlış olmaz sanırım bu kişiler diyim bana göre fırsatçılar, stokçular oluyor fiyatı önden arttırıyor yani benzine zam geldi maliyetim arttı diyip mecbur arttırıyor ya haklı olarak ama benzine indirim gelince fiyatı düşürmeyip nasılsa yine zam gelir ben biraz daha arttırayım diyenler var ya işte o artışlardan etkilenen vatandaş da paramız yetmiyor eriyor zam gerekli diyor mecburen ya ev sahibi bile bak sana zam geldi bana da ver diyor ya böyle zincirleme gidiyor açgözlülük enflasyonu diyede geçer. Bir şey dedim iyiki muhalefetlik yapıp saldırmaya çalışmak yerine insana haklı ise yada haksız ise bak burada haklısın bak burada düşüncen hatalı demeyi beceremeyen muahalefet gibi olmayın öyle olmak yerine karşıadaki ne diyor haklımı değilmi diye düşünmek gerek o yüzden herkesle siyaset yapılamaz konuşulamaz ülkede siyaset 1 , futbol 2 karşılıklı konuşup anlaşa bilen insan sayısı azdır becerilemiyor çünkü empati yapıp karşıdakini anlamayı beceremiyoruz. Maliyet artışları olunca kimsenin yapacağı birşey yok bunu herkes biliyor anlıyor zaten bütçe açığı , kit zararı, olunca denge bozuluyor denge bozulunca yeni vergiler türüyor bunuda biliyor herkes böyle olunca zamda geleceğini biliyor herkes benim lafım fırsatçılık yapan kişilere idi ama neden bu bu kadar zorunuza gitti onuda anlamadım. Yani size göre tek suçlu hükümet bana görede tek suçlu hükümet olamaz evet kötü yönetiliyor ola bilir ekonomi kötü ola bilir her şey kötü ola bilir ama bana göre de fırsatçılar, stokçular yani açgözlülük enflasyonu yapanlar olduğu sürece daha da kötüye gider gidecek de siz fırsatçılık yada stokçuluk vs yapmıyor iseniz bu neden raahtsız anlamıyorum . Ek olarak bu salak saçma konuşmaya ben girmedim kendiniz soktunuz ben sadece petrol fiyatı dünya geneli yükseldi pompaya yansıması normal enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz topraklardan petrol fışkırıyor da petrol zengini bir ülkeyiz de hükümet mi çıkarmıyor da hükümeti suçlar şekilde konuşmak yanlış oluyordu bunu belirttim ama nedense sanki akp liyim gibi başka konulara çekilmeye başka alakasız şeyler yazılmaya çalışılıp öyle devam ediyor hürmüz boğazını kapatıp petrole zam gelmesinin nedeni hükümet ise söyleyin beraber sövelim tek başınıza sövmeyin ama birisi birşey diyince bırakın muhalefet kafasında olmayı kazandırmıyor bir şey bu muahlefette kazanamıyor kaybediyor o yüzden hep.
Okumadım çok uzun sen haklısın kardeşim. Tekrar özür diliyorum herşey güllük gülistanlık bizde sorun var. Sen haklısın