Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes doğal olarak kendi yaptığı şeyin doğru olduğunu ve kendi talebinin karşılanması gerektiğini düşünüyor.
Şikâyet konularında da çoğu zaman iki taraf kendisini haklı görüyor. Yönetim hangi yönde karar verirse versin, bu kez diğer taraf yönetimi suçluyor. Bu döngü yaklaşık 20 yıldır çok fazla değişmedi.
Biz elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat sonuçta burası belirli kurallarla yönetilen bir platform.

Türkiye’de kanunlar ve yasal sorumluluklar var. “Özgürlük” veya “ifade özgürlüğü” dediğimiz konu da sınırsız bir alan değil.
İfade özgürlüğü; platformu hukuki olarak sıkıntıya sokacak, başka bir kişinin hakkını ihlal edecek, hakaret, tehdit veya benzeri hukuka aykırı içerikleri kapsayacak şekilde yorumlanmamalı.
Bazen ifade özgürlüğü ile her istediğimizi yazabilmeyi birbirine karıştırıyoruz.
Herkes düşüncesini elbette özgürce ifade edebilir fakat bunun da hem başkalarının haklarına hem de platformun yasal sorumluluklarına zarar vermeyecek bir sınırı olması gerekiyor.

Eğer açılan bir konu R10’u hukuki anlamda sıkıntıya sokabilecek, platformun erişimini veya faaliyetlerini riske atabilecek hassas bir içerikse bizim bu riski almamız mümkün değil.
Bu yüzden kullanıcılarımızdan da en başta platformu sıkıntıya sokabilecek, hukuki problem oluşturabilecek içerikleri açmamalarını bekliyoruz.
Fakat gerçekten normal, forum kurallarına ve yasalara aykırı olmayan bir konu açtınız ve haksız yere silindiğini düşünüyorsanız bunu bana açık ve net şekilde iletmenizi ben isterim. Konuyu inceleriz, yanlış bir işlem varsa gerekeni yaparız.

Kısaca R10’u sıkıntıya sokabilecek konu ve mesajları doğal olarak yıllardır siliyoruz, bundan sonra da sileceğiz. Bu konuda taviz vermemiz mümkün değil.
Moderatörler kararlarını forum kurallarına, yasalara ve mevcut duruma göre vermek zorundalar. Bunun dışında keyfî bir işlem yapıldığını düşünüyorsanız bana bildirmeniz yeterli.
Emin olun, ortada hiçbir sebep yokken kullanıcıları zorlayan veya keyfî şekilde işlem yapan bir yönetici de bu platformda uzun süre görev yapamaz.
Yeter ki bu konuları doğru şekilde ve net olarak bana iletin, iyi forumlar.
Size özelden yazmıştım hocam. Cevap gelmedi fakat. Ücretsiz yazılımlarım başka foruma yönlendirme yapmak yasak diye silindi. Ki Forum webmaster forumuda değildi. Olsun kurallara kesinlikle saygı duyuyorum, kaç yıldır buradayım. Ama konularım kaldırıldı, hatta kalan 2-3 konum unutulmuş onuda kendim kaldırttım modlara bakabilirsiniz. Kendim ilettim bizzat. Ama açıklama (sitem) konusu yazdım, içimdekileri ifade ettim. hiçbir moda hakaret, aşağılama vs yoktu. Sitem konusu idi. Direk kaldırıldı hepsi. şimdi 2 defa birde. Bu fikir özgürlüğü olmuyor mu hocam? Platformu nasıl bir sıkıntıya sokacak hukukî açıdan? Sizden rica etsem benim silinen sitem konumda modlara hararet olan yeri ve platformu hukui açıdan sıkıntıya sokacak yeri bana iletebilirmisiniz?😊
(Yanlış anlaşılmasın, çok zoruma gitti bu durum, yıllardır bu forum'dayım, böyle konular gördükçe hep forumdan yana olurdum çünkü öylesi doğru gelirdi ama artık savunamıyorum hocam. Yani Forum değişiyor, değişsin herkez değişir ama açıklama(sitem) konulari bile siliniyor. Ben bir konu sildirtmek istediğimde arkadaşın dediği gibi silemiyoruz deniyor. amacım karalamak değil, düşüncelerimi dile getirmekdi bu konunun silinmedigini görünce. Umarım bu mesaj da silinmez de görürsünüz)