konu geri gelmiş.
Bu arada bana göre son yıllarda toplum mühendisliği tüm Dünya'da daha tembel, aptal, ahlaki değer eşiği düşük (nezaketen, ahlaksız demedim) bir insan nesli için uğraşıyorlar. Başarılı da oldular. Ülkemiz de bundan nasibini aldı. Her tip insanda ahlaki değer çöküntüsü var. 35 yılı geçen iş hayatımın özellikle son birkaç senesinde karşılaştığım insan tipleri ahlak çitasını iyice düşürdü.
  • Sözde milliyetçi, ülkücü geçinen şahıs, oğlunun yurtdışı gezisini bile iş seyahati gibi gösterip, olabildiğince vergi vermemeye çalıştığı halde gene de vergi fazla çıktı diye 8 yıllık mali müşaviri değiştirmişti.
  • Sözde sosyalist, devrimci ama gerçekte vahşi kapitalist bir şahıs, GüneyDoğu Anadolu'dan gelen 5 genci sigortasız çalıştırıyordu.
  • Sözde dindar, tarikarçı bir gurup "feyiz heram. Biz gâr payı alıyıkghhkk" (faiz haram. Biz kâr payı alıyoruz) deyip açık açık tefecilik yapmıştı.
  • En ilginci de geçen sene birisinden 200 € alacağımı almaya gitmiştim. Adam "Umreye gidiyorum" diyince alacağımı erteleyip, hayırlı yolculuklar diledim. Birkaç hafta sonra uğradığımda arkadaşları ile gülüp eğleniyordu. Beni görünce istifini bozmadan devam etti "Ulan Umreye gidiyorum diye hem bizim karıyı (ki hanımı çarşaflı bu arada) hem de milleti kerizledim. Rusyadaki sevgilimin yanına gittim. Hahahahaaa. Dönüşte de Medine Pazarından tespih, seccade filan alıp konuya komşuya dağıttık. Bir de üstte dua aldık. Amma keriz var hahahaaaa" demişti. Bu arada unuttuğu birşey vardı. O kerizlerden biri de 200€ alacağını almaya gelen bendim. O hatırlamasa da ben o günü ömür boyu unutmam. O tip insanlarla da olabildiğince iş yapmıyorum artık.
neyse. Uzun lafın kısası her grupta ahlaksız insanlar olabilir. Bu ülkede ülkücü görülüp vergi kaçırıp devletini soyan, sosyalist görülüp emekçinin sigorta hakkını çalan, dindar görülüp tefecilik yapan hatta umreye gittim diye zina yapan o kadar çok namus yoksunu var ki ! Nihal Atsız'a atfedilen "bu ülke delilerle, geri zekalılarla, akıl hastalarıyla doludur" sözüne atfen bu ülke "ahlaksızlarla da dolmaya başladı" malesef.