Merhaba arkadaşlar, dün dolandırılma vakası yaşadım. Öncelikle belirteyim "para" umrumda değil. Gücüme giden şu insanlara güvenimin artık kalmamış olması.

Bu yaşıma kadar boğazımdan 1 lira haram lokma geçmedi. Kimsenin malına, canına, namusuna göz dikmemeyi öğrendik. Ailemden bu şekilde terbiye ve eğitim aldım.

Ama insanların boğazlarından haram lokma nasıl geçiyor, geceleri kafalarını yastığa koyuncu nasıl rahat uyuyorlar anlamış değilim.

Veya artık bende salaklık diyebilirsiniz. Çalıp çırpmak artık normal statüye mı evrildi? Benimde böyle olmam gerekiyor!? Bunu artık sorgulama zamanım geldi mi diye ne kadar iç geçirsemde yapamıyorum.

Hiç tanımadığım bir ortamda bile adıma, kimliğime laf gelmesin diye ince eleyip sık dokuyorum her şeyi. Ama bu insan müsveddeleri hiç mi şerefini, namusunu düşünmüyor?

İster inanın ister inanmayın önceden "hırsızlık" dünyanın en alçak en adi suçu iken şimdi ne var bunda gözüyle mi bakılıyor? Ne var yani çaldıysa sende başkasından çal ne olmuş olabilir durumuna mı indi durum.

Gerçekten durum para kaybetmek değil, yardım ettiğin veya daha iyi insanlar olsun diye elinden geleni yaptığın gençliğin seni sömürmesini kaldıramıyorum.

Genç adamdır iş alsın iş verdin diye "rahatsızlık bile vermedim" iş verirken! Dolandırıldığımı da r10'da açılan konulardan öğrendim! Ben nasıl bu kadar insanlara güveniyorum. Neden herkesi kendim gibi sanıyorum.

İster inanın ister inanmayın ama benden "adam" olmaz. Evet olmaz, neden insanlara halen 'inatla' inanıyorsun ki?

Neden inanıyorum insanlara veya neden güveniyorum, artık değişmeliyim. Boşuna değilmiş yazılanlar, boşuna değilmiş hiç bir şey. Babana bile inanmayacaksın bu devirde sözleri. Bunların altında bir tecrübe yatıyormuş, bende işte bu tecrübe eksikliğini 31 sene görmüş oldum.

Ama ben halen aileme, babama inanıyorum ve inanmak zorundayım! Ben böyle gördüm çünkü, şükürler olsun ki ailemin yüzünü bir kez yere düşürmedim! Onlarda benim yüzümü yere düşürecek hiç bir şey yapmadılar!

Ama bu insan müsveddeleri yapıyor, çalıyor çırpıyor! Olayı dramatize etmiş olabilirim çünkü kanıma dokunuyor! Şikayet konusunda belirttim sorun para değil "kandırılmak" eğer bu mesajı okuyorsan, keşke bana bunu yapmasıydın benim gibi birine bunu yapmasaydın.

Hakkım haram zıkkım olsun! Eğer bu yaptıklarını ödemek istersen dediğim gibi Türk silahlarını güçlendirme vakfına bağış yaparsın! Bir gün olsun, bir kez olsun şu vatana yararınız dokunur belki.

Kımıl zararlıları!! Bu arada artık şahsım adıma tüm ticaretimi kesmiş durumdayım, burada satış yapmıyorum sadece bir şeyler alıyordum. Artık onu da yapmıyorum! Yapmayacağım! Bunun sorununu buraya bağlamıyorum. R10'un suçu yok, benim insanlara olan sınırsız güvenim nedeniyle ilgiliydi.

Artık kimseyeye güvenmemeyi öğrendim, evet 31 küsur sonra bunu yeni öğrendim ne komik di mi.
Gerçekten yazık..

İyi Forumlar dilerim.