Geniş çaplı bir bot oluşturdum şuan deneme için çalışıyor
meraklısı varsa veya fikir alacak varsa gelebilir
. Amaç
Kısa sürede büyük kazanç vaat etmez. Hedef: komisyon ve funding maliyetini aşan pozitif beklentiyi, hesabı batırmadan toplamak ve sonucu dürüstçe ölçmek. Şu an test ve öğrenme aşamasında: gerçek para yok, Binance Futures DEMO hesabında sanal bakiyeyle gerçek emir akışı var.

2. Neyi izler
BTC, ETH ve SOL için fiyat, hacim, funding, açık pozisyon, kalabalık ve büyük oyuncu long/short oranları (5 dakikada bir), haberler ve makro takvim (FOMC, CPI, istihdam).

3. Nasıl karar verir (P · profesyonel long/short)
Long: 30 günlük momentum pozitifken tutar, kararı günde bir kez 03:00 TSİ'de verir. 2019–2026 verisiyle yapılan 2.559 testte sağlam kalan tek fikir bu.
Short: sadece ayı rejiminde, momentum negatifken ve kalabalık aşırı long'a kaçmışken açılan küçük bir deney. Stopu dar, en fazla 24 saat tutulur.
• Long ile short simetrik değil: kriptoda long'un yapısal bir rüzgârı var, short'un fiyattan kazancı ayı piyasasında bile sıfıra yakın çıktı.

4. Risk yönetimi
Profil: kaldıraçlı 1,5× (borsa kaldıracı 3×). Geçmiş testte 2024–26 döneminin en iyi sonucu buydu; daha fazla kaldıraç getiriyi artırmadan riski büyüttü.
Stop: her pozisyonun borsada bir felaket stopu var (3 günlük ATR). Coin başına stopta en fazla %7,5 hesap riski.
Limitler: gün içinde −%6 zarar olursa o gün yeni giriş açılmaz. Tepeden −%55 düşüşte kill switch devreye girer ve her şey kapanır.
Haber ve makro: makro saatlerin ±2 saat çevresinde ve kritik haberde (borsa veya stablecoin hacki, sabitini kaybetme, çekim durdurma) yeni giriş açılmaz. Haber yüzünden satış yapılmaz.

5. Buraya ne gelir
🟢 açılışlar (neden, ağırlık, stop)
✅/🔻 kapanışlar (kâr/zarar, süre, en kötü ve en iyi hareket, kısa okuma)
🚨 kritik haber · ⚠️ kriter uyarısı
📋 her gece 03:10'da günlük akış raporu
⏰ sistem takılırsa ya da Mac uykudan dönerse bildirim

6. Ölçüm ve aşamalar
Mekanik test (7 gün) → beklenti bandı (30 gün) → kanıt (en az 1 yıl) → gerçek para. Son adım yalnızca kullanıcı kararıyla atılır, otomatik geçiş yoktur.
Paper'da yan yana karşılaştırma için 0,7×, 1,0×, 2×, 3×, short'suz ve haber korumasız kopyalar da çalışıyor.

7. Dürüst sınırlar
• Geçmiş getirinin büyük kısmı 2021 ve 2023 boğalarından geliyor; 2024–26'da çok daha zayıf.
• 1,5× kaldıraçta kötü bir yılda −%67'ye varan düşüş ihtimali var (%95 kuyruk).
• Bir hafta ya da bir ay kârlılığı kanıtlamaz.
Yatırım tavsiyesi değildir.

https://t.me/+6Q48JfO8LTc3ODg8