Merhaba.
Yaklaşık 2–3 hafta önce Shift uygulamasıyla tanıştım. Uygulamanın amacı, evde veya iş yerinde yaptığınız işleri video ile kaydederek yapay zekâ modellerini eğitmeye katkı sağlamak. Karşılığında da saatlik ücret alıyorsunuz.
FORUMA ÜYE OLMAYANLAR DA EĞER FORUM KURALLARI ÇERÇEVESİNDE FAYDALANABİLİYORSA, FORUM DIŞI İLETİŞİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ. NUMARA: 0534 051 8568 Ev işleri: Ütü, yemek, temizlik gibi evde yaptığınız işleri kaydettiğinizde şu an saatlik 100 TL ödeniyor. Ağustos sonlarında uygulamayla tanıştığımda bu ücret 350 TL idi; sanırım 8 Eylül itibarıyla 100 TL’ye düştü. Daha önce 250 TL olduğu dönemler de olmuş. Fiyatlar zaman zaman değişiyor; ileride aynı kalabilir, artabilir veya azalabilir.
Ticari ortam / gerçek iş yeri: Depo, atölye, dükkân, profesyonel mutfak, fabrika veya market gibi yerlerde ürün dizme, taşıma, düzenleme gibi işleri kaydederseniz saatlik ücret 750 TL’ye çıkıyor. Örneğin markette raf diziyorsanız ve bunu kaydediyorsanız bu tarife geçerli.
Bazen ekstra ödüller de oluyor. Geçen ay ev işlerinde 25 saati tamamlayanlara 3.500 TL bonus verilmişti. Bu ay da olur mu kesin değil.
Video kuralları: Çekimlerin geçerli sayılması için iki elin de kamerada görünmesi ve ortamın iyi aydınlatılması gerekiyor. Yani net bir çekim isteniyor. Bu yüzden çekimler kafa bandı ile yapılıyor. Kafa bandını uygulamanın kendi marketinden, internetten veya bulunduğunuz şehirdeki dükkânlardan alabilirsiniz. Ben aldığımda fiyatı 389 TL idi; evde birkaç saat kayıt yapınca maliyeti çıkabiliyor.
İnternet: Yükleme hızı önemli. Telefonumda yaklaşık 30 dakikalık video ~2 GB tutuyordu. Gece yatmadan yüklemeyi başlatırsanız, uyku süreniz yeterince uzunsa sabaha videoların yüklenmesi büyük ölçüde tamamlanmış oluyor.
UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN: SANIRIM EN ÖNEMLİ KISIM BURASI : ) , UYGULAMAYA KAYIT OLURKEN REFERANS KODUNU GİRMEK ZORUNLU TUTULUYOR. BEN DE İLK ÜYE OLDUĞUMDA REFERANS KISMINI BİR KOD GİRDİM MECBUREN. REFERANSSIZ ÜYELİK OLMADIĞI İÇİN BUNU ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTEDİM.
KAYIT OLMAK İÇİN LİNK: https://api.micro-agi.com/r/PC94SE REFERANS KODUMU GİRMEK İSTERSENİZ, BENİM KODUM: PC94SE Para çekme: İlk indirdiğim dönemde ödemeler salıdan salıya yatıyordu; şu an anlık çekim mümkün.
Aklınıza takılan soruları buradan veya özelden sorabilirsiniz; bildiğim kadarıyla cevaplarım.
Ödeme kanıtının fotoğrafını paylaşıyorum:

Dediğim gibi tüm sorularınıza cevap verebilirim bildiğim kadarıyla, üye olduktan sonra müşteri hizmetlerine siz de yazabilirsiniz onlara da sorabilirsiniz direkt. Eğer gerçek bir işte çalışıyorsanız, yaptığınız çekimler de kabul görürse ciddi bir ek gelir kazanacaksınız. Uygulamayı şu an itibarıyla olan fiyat için konuşursam evde yaptığınız işlerle hiç yoktan iyidir denilecek bir ek geliriniz olacaktır. Evde saatliğine 100 TL size para kazandırmaz ancak zaten halihazırda yaptığınız işi yaptığınız için, mesela yemeği zaten yapacaksınız hiç yoktan yemeğin belli malzemelerinin ücreti çıkmış olacaktır. Her işi de kabul etmiyor bu arada mesela bulaşık yıkamayı şu an için kabul etmiyor, terzi, el örgüsü gibi işleri şu an için kabul etmiyor. Ama bulaşık yıkamak yerine, bulaşık makinasından çıkarttığınız bardak vs yi dolaplara dizerken kayıt alırsanız bunu kabul ediyor. Her telefonu kabul etmiyor çekimlerin iyi olması için en azından ortalama bi telefonunuzun olmasını istiyor. Ve internet konusunda dediğim gibi internetiniz iyi olmalı. Zaten bunu deneme yanılma yöntemiyle yaparsanız çok basit bir arayüze sahip olduğu için uygulamayı direkt anlarsınız. Müsait oldukça sorularınıza cevap vereceğim, özelden de sorabilirsiniz.
Bir de şunu eklemek isterim, uygulamaya kayıt olurken sizlere uygulamayı anlatan detayları veriyorlar ve sözleşme maddeleri gibi olan detayları veriyorlar. Sözleşme vs. konusunda ve diğer tüm konularda detaycı biriyseniz onları da okuyabilirsiniz ve eğer isterseniz kabul edip üye olabilirsiniz.