yeminlitercuman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ithalat kelimesi yerine ihracat yerleştir istersen.. yurtdışına ihracat yapılır. yenisin öğrenirsin bunu.. ama ister stajyer ol ister kadrolu, özellikle bu dönemde, hiçbir şirkete gidip çalışma saati pazarlığı yapma bence... iş varsa, az da maaş varsa, öp başına koy. başını önüne eğ, sessiz sedasız çalış.. çünkü muhtemelen 1 sene sonra ne iş bulabileceksin ne maaş.. şirketler devlet kurumu gibi değildir. devlet kurumunda saat doldurur evine gidersin. maaşın tıkır tıkır yatar.. gerçi onlar için de yakında büyük sıkıntı başlayacak. belki memurların yarısı ihtiyaç fazlası şu anda.. 1-2 sene sonra öğretmenlerin, doktorların, avukatların, memurların vs işlerinin büyük kısmını yapay zeka yapacak.. hiçbirine gerek kalmayacak... eskiden avukatı arayıp, belki ziyaret edip saatlik ücretini ödeyerek sorduğumuz konuları artık yapay zekaya soruyoruz. dil öğrenmek için yapay zeka yeterli olacak. tarih coğrafya öğrenmek için biraz video izlemek yeterli olacak... doktorların tahlil yorumlamalarına gerek kalmayacak. yapay zeka zaten yapıyor. memurların işlerinin yüzde doksanını yapay zeka onlardan 10 kat daha iyi 100 kat daha hızlı yapıyor... yeni yetenekler kazanın. elektronik öğrenin, ziraat öğrenin, hayvancılık öğrenin, bahçecilik... şimdiye kadar para kazanmak için işe sadece gidip gelmek yetiyordu ama bundan sonra EMEK VE TER olmadan YEMEK asla olmayacak!
Hocam selamlar aceleyle yazdım olayın sıcağıyla o nedenle yanlışlıkla ithalat yazmışım kusura bakmayin şimdi farkettim.Şimdi maaş zaten az ve mesainin 10 saat gelmesinide razı geldim bunda bir şey demedim zaten onlarada. Evet emek ve ter olmazsa yemek yok katılıyorum ama yani ben zaten maaş hiç sormadim yani mesai saatinide söylemedim ki staj yeri buldum sonunda diyerek ama kendileri sanırsam öyle düşünmüyormuş neyse ne diyeyim artık başka bir yer arayacağım.