Yaklaşık 3 ay önce bir firmaya staj için başlayacağımı bildirdim ve istenen tüm evrakları eksiksiz şekilde teslim ettim.
Zaten staj işlemleri nedeniyle süreci aylar öncesinden başlatmıştık. Üstelik firma, kendisi stajyer çalışan aradığını belirterek talepte bulunmuştu. Yani ben aramadım kendileri beni buldu.
Bugün iş başı yapmak için firmaya gittim. İlk olarak giriş işlemlerimin yapılamadığını ve yarın tekrar gelmem gerektiğini söylediler. Ben de bunu kabul edip evime doğru yola çıktım.
Ancak eve dönerken, yaklaşık 30 dakika sonra firma tarafından aranarak müdürün stajyer istemediğinş ve bu nedenle onay vermediği ve bu nedenle işe başlayamayacağım söylendi.
Bunun üzerine tekrar firmaya giderek teslim ettiğim tüm kimlik fotokopilerini, sözleşmeleri ve diğer evraklarımı geri aldım. Çok özür dilediklerini söyleyip gönderdiler
İsim vermeyeceğim ancak söz konusu firma, dünyaya ithalat yapan büyük bir fabrika.
Sanki stajyer ücretini kendi ceplerinden ödüyorlarmış gibi davranmaları da ayrı bir durum. (Devlet şirkete ödüyor onlarda bize ödüyor staj ücretini)
Üstelik stajyer çalışan arayan taraf kendileri olmasına rağmen, aylar öncesinden tüm işlemler tamamlanmışken beni iş başı günü yarı yolda bırakmaları kabul edilebilir değil.
Ayrıca bana günlük çalışma süresinin 10 saat olacağı da söylenmişti. Stajyerlerin çalışma süreleriyle ilgili yasal düzenlemeye göre (meb) en fazla 8 saat çalıştırabiliyorlar, buna bile ses çıkarmayıp stajıma başlamak için kabul etmiştim.
İnsanların zamanını, emeğini ve umutlarını bu kadar kolay harcamak gerçekten yakışmıyor. Yurt dışına milyonlarca dolar ithalat yaparlar ama gel gör ki fabrikanın kapısındayım kendileri çağırdılar
3 saat falan ik için beklettiler ve güneşin altında beni yalnızca bir sözlü özür ile gönderdiler evet ortada bir bardak su ikrami bile yok.
Bu devran illaki tersine döner.