FLUTTER EHLİYET SINAVI UYGULAMASI
Mobil Uygulama + Backend + Yönetim Paneli
Kendi markanızla yayına alabileceğiniz, Android odaklı ve yönetilebilir sınav hazırlık altyapısı.
Merhaba,
Ehliyet sınavına hazırlanan kullanıcılar için geliştirdiğim Flutter mobil uygulamayı; PHP/CodeIgniter backend, MySQL veritabanı ve web yönetim paneliyle birlikte lisanslıyorum.
Bu çalışma yalnızca birkaç ekrandan oluşan bir arayüz değildir. Soru içerikleri, sınav setleri, trafik işaretleri, reklamlar, bildirimler ve uygulama davranışları yönetim paneli üzerinden kontrol edilebilen bütünlüklü bir üründür.
Uygulama müşterinin uygulama adı, logosu, paket kimliği, ana renkleri ve sunucu adresiyle yeniden markalanarak teslim edilir.

MOBİL UYGULAMADA NELER VAR?
  • Modern ana sayfa: Kullanıcının sınav hazırlık oranını, deneme sayısını ve en iyi sonucunu gösteren anlaşılır yapı.
  • Soru bankası: Metin ve görsel içeren soruları cevaplarıyla çalışma imkânı.
  • Süreli deneme sınavı: Soru numaraları, kalan süre, cevaplanan soru sayısı ve sınav sonucu akışı.
  • Sınav arşivi: Çözülebilir setler ile yalnızca kaynak kaydı bulunan içerikleri birbirinden ayıran yapı.
  • Trafik işaretleri: Kategorilere göre işaretleri inceleme ve işaret testi çözme.
  • SRC çalışma merkezi: SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 ve SRC Kurye için ayrı çalışma alanı.
  • Sonuç takibi: Doğru, yanlış ve boş sayılarını gösteren sonuç ekranları ile geçmiş denemeler.
  • Soru kaynağı ve bildirim: Sorularda kaynak bilgisini gösterebilme ve hatalı soruyu yönetime bildirme.
  • Misafir kullanım ve Google ile giriş: Kullanıcı ister hesabıyla, ister misafir olarak devam edebilir.
  • Açık/koyu tema: Sistem temasına uyumlu görünüm seçenekleri.
  • 7 arayüz dili: Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Lehçe.
Soru dili ile uygulama dili birbirinden ayrıdır. Bir dilin arayüzde bulunması, o ülke için bütün soru içeriklerinin otomatik olarak çevrildiği anlamına gelmez. Gösterilecek soru içeriği, yönetim panelindeki ülke ve dil kayıtlarına göre belirlenir.

SINAV DENEYİMİ
Kullanıcı sınav sırasında sorular arasında geçiş yapabilir, cevapladığı soruları takip edebilir ve kalan süreyi görebilir. Metin sorularının yanında görsel sorular da desteklenir. Sınav tamamlandığında puan, doğru, yanlış ve boş sayıları ayrı olarak gösterilir; sonuç cihazdaki geçmişe kaydedilir.
Sınav kuralları ülke veya sınav türüne göre yapılandırılabilecek şekilde hazırlanmıştır. Soru adedi, süre, geçme ölçütü, sabit veya karışık soru sırası gibi bilgiler sınav seti yapısında tutulur.

YÖNETİM PANELİNDEN KONTROL
  • Ülke ve soru dili kayıtlarını yönetme
  • Soru ekleme, düzenleme, görsel yükleme ve doğru cevabı belirleme
  • Sınav setleri ve sınav arşivi kayıtlarını yönetme
  • Trafik işareti kategori ve içeriklerini yönetme
  • Kullanıcıları ve kullanıcı bildirimlerini görüntüleme
  • Hatalı soru ve geri bildirim raporlarını inceleme
  • OneSignal üzerinden duyuru bildirimi gönderme
  • Otomatik çalışma hatırlatmalarının zamanlarını ayarlama
  • AdMob reklamlarını açma/kapatma ve reklam birimlerini yönetme
  • Banner, geçiş ve ödüllü reklam alanlarını kontrol etme
  • Bakım modu ve zorunlu uygulama güncellemesi yönetimi
  • Android ekran görüntüsü, geliştirici modu ve VPN kontrollerini açma/kapatma
Uygulamada Google AdMob entegrasyonu bulunur.
  • Ana sayfa ve belirlenen içerik ekranlarında banner reklam
  • Yönetim panelinden ayarlanabilen sıklıkta geçiş reklamı
  • Ödüllü reklam izleyerek belirli süre reklamsız çalışma seçeneği
  • Reklamları yönetim panelinden genel olarak açma veya kapatma
  • AdMob reklam birimi kimliklerini panel üzerinden değiştirme
AdMob hesabı, reklam birimleri, ödeme profili ve reklam yayın onayı müşteriye aittir. Teslim sırasında müşterinin verdiği geçerli reklam kimlikleri uygulamaya ve panele tanımlanır.

TEKNİK ALTYAPI
  • Flutter mobil uygulama
  • Material 3 tabanlı responsive arayüz
  • Riverpod durum yönetimi
  • PHP / CodeIgniter 4 backend
  • MySQL veritabanı
  • REST API iletişimi
  • Google AdMob entegrasyonu
  • OneSignal push bildirim entegrasyonu
  • Yerel çalışma hatırlatmaları
  • Google ile giriş ve misafir oturumu
Bu ilandaki standart teslim Android içindir. Flutter kaynak kodu çapraz platform yapısındadır; ancak iOS yapılandırması, Apple Developer hesabı ve App Store yayını standart paketlere dâhil değildir. İstenirse ayrıca kapsamlandırılır.
TESLİM EDİLENLER
  • Flutter mobil uygulama kaynak kodları
  • PHP/CodeIgniter backend ve web yönetim paneli
  • Kurulumda kullanılan veritabanı migration/SQL dosyaları
  • Müşteriye özel temel reskin: uygulama adı, logo, paket kimliği, ana renkler ve API adresi
  • Müşterinin sunucusuna backend ve veritabanı kurulumu
  • Müşterinin imza bilgileriyle hazırlanmış Android App Bundle (AAB)
  • Temel kurulum ve yönetim bilgileri
Mevcut soru içeriklerinin ve arşiv kayıtlarının teslim kapsamı, sipariş öncesinde demo üzerinden birlikte teyit edilir. Uygulama herhangi bir devlet kurumunun resmî ürünü değildir ve bu şekilde pazarlanamaz. Kamu kaynağı kullanılan alanlarda kurum adı ve erişilebilir kaynak bağlantıları korunmalıdır.

PAKETLER VE FİYATLANDIRMA
1. KURULUM VE RESKIN PAKETİ — 12.000 TL
  • Flutter mobil uygulama kaynak kodu
  • Backend, yönetim paneli ve veritabanı dosyaları
  • Uygulama adı, logo, paket kimliği ve ana renk değişikliği
  • API ve sunucu bağlantılarının yapılandırılması
  • Backend ve MySQL veritabanı kurulumu
  • Müşteriye ait imza bilgileriyle AAB oluşturulması
  • Çalışan kurulumun temel teslim kontrolü
2. GOOGLE PLAY YAYINLAMA DESTEKLİ PAKET — 15.000 TL
12.000 TL'lik paketteki tüm işlemlere ek olarak:
  • AAB dosyasının müşterinin Google Play Console hesabına yüklenmesi
  • Uygulama adı, kısa açıklama ve tam açıklamanın yerleştirilmesine destek
  • Mağaza ekran görüntülerinin uygun sırayla yüklenmesi
  • Gizlilik politikası ve resmî kaynak alanlarının temel kontrolü
  • Yayın öncesi temel teknik ve politika kontrol listesi
  • Sürümün Google Play incelemesine gönderilmesi
  • İlk inceleme sonucundaki teknik geri bildirimin kapsam dâhilinde değerlendirilmesi
Önemli: Google Play'de yayın onayı garanti edilmez. İnceleme kararı Google'a aittir; geliştirici hesabının geçmişi, kimlik doğrulaması, uygulama içeriği, kullanılan metinler ve güncel Google Play politikaları sonucu etkileyebilir. Yayınlama destekli paket, uygulamanın hazırlanmasını ve incelemeye gönderilmesini kapsar.

SATIN ALMADAN ÖNCE
Demo üzerinden mobil uygulamayı ve yönetim panelini birlikte inceleyebiliriz. Sipariş öncesinde marka bilgileri, sunucu durumu, teslim paketi ve yapılacak değişiklikler yazılı olarak netleştirilir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN ÖZEL MESAJ GÖNDEREBİLİRSİNİZ
DEMO
Kurulum ve Reskin: 12.000 TL
Google Play Yayınlama Destekli: 15.000 TL