aofkampus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi ben poşet alıyorum yada plastik kap, ana hammaddesi petrol şuan aldığım yer 15 TL ye imal ediyor ve malı satıyor bende bundan 1000 adet alıyor ve depoya koyuyorum 3 ay içinde bitikmeyi hedefliyorum. O arada dediğin gibi petrol fiyatları az düşüyor ve maliyeti 13 TL ye düşüyor ama ben bunu 15 e aldım nasıl olacak? Yani fiyat düştü ama bende düşmüyor nasıl yapacağız yani zararına düşürüp tahmin yürüteceğiz yada ya 2 ay sonra 20 olursa diyip ona göre kurgu yapacağız değil mi? Genel senaryoda şuan düşse bile 1 ay sonra kesinlikle 16-17 olacak ki bu değişmez.
Sanırım sorunu azda olsa anlattım. Yabancı ülkelerde enflasyon Yok ki fiyat artsın. Bunu kaçıyor insanımız enflasyon az yükseliyor orada ve tolere ediliyor burada böyle bir şey yok. Sadece enflasyon hesabı bile aylık hemen %10 fiyat farkı koyuyor maalesef 🤣
enflasyon nednelerinden biri de fırsatçılık ve ileride nasıl olsa yükselicek diyip şimdiden fiyat artışlarının yapılması kar marjını aşırı yüksek tutmaları yani işte nasılsa fiyatlar yükselecek hazırdaki malalra da zam yapalım mantığı daha birşeyin artışı yaşamadan fiyat artıtrmaalrı falan etken değilmi zaten bana göre enflasyonu en çok kendimiz yapıyoruz. sen dediğin de haklıısn ona lafım yok mevcut nedenlerden dolayı diğer ülkedekiler gibi direk karına odaklanmak yerine fiyatlardaki yükselme düşme riskleri stokdaki malı eritme falan uğraşıyorsun. Şimdiki satıtğın ürünü yerine koyması var geri koyacağında dahda yükske olma sorunu falan herkes kendince haklı oluyor ama düşüncem aynı bana göre enflasyon sadece sayısal ve makroekonomik en büyük etken bizleriz enflasyon olayında zincirleme gidiyor işte.