Neyle alakalı hocam her şeyde bir zincirleme var evet bir şeyin maliyeti petrol yükselmeden önce 10 iken petrol yükseldi 12 oldu amenna petrol tekrar önceki konuma gelince maliyet yine 10 olması gerekirken yetmez 14 olsun denilmiyor mu o yüzden yükselmiyor dolarmı yükseldi o süre hayır ek maliyet mi çıktı hiç bir şey yok ülke de bu alışkanlık oldu devamlı üretim maliyeti denilerek fiyatların yükseltilmesi ben bu şekilde görüyorum. Dersen ki şunla alakalı işin detayını bilmediğim için bir şey diyemem devamlı türetilen yeni vergiler , esnafın belini büken vergi baskıları falan ama bunlar da asıl başdakileri etkilemiyor. Ben ülkede adeletli birşey olduğunu düşünmüyorum hocam hiç kim kimi tutar ise mantığı sözde müslüman diyorum çünkü elin cavuru ,yabancısı diyim bizden ticaret de daha ahlaklı daha dürüst kalıyor onlar da da maliyet artıyor illaki ama bizdeki gibi bir oranda gelmiyor düşünce de düşürüyorlar dır falan
Şimdi ben poşet alıyorum yada plastik kap, ana hammaddesi petrol şuan aldığım yer 15 TL ye imal ediyor ve malı satıyor bende bundan 1000 adet alıyor ve depoya koyuyorum 3 ay içinde bitikmeyi hedefliyorum. O arada dediğin gibi petrol fiyatları az düşüyor ve maliyeti 13 TL ye düşüyor ama ben bunu 15 e aldım nasıl olacak? Yani fiyat düştü ama bende düşmüyor nasıl yapacağız yani zararına düşürüp tahmin yürüteceğiz yada ya 2 ay sonra 20 olursa diyip ona göre kurgu yapacağız değil mi? Genel senaryoda şuan düşse bile 1 ay sonra kesinlikle 16-17 olacak ki bu değişmez.
Sanırım sorunu azda olsa anlattım. Yabancı ülkelerde enflasyon Yok ki fiyat artsın. Bunu kaçıyor insanımız enflasyon az yükseliyor orada ve tolere ediliyor burada böyle bir şey yok. Sadece enflasyon hesabı bile aylık hemen %10 fiyat farkı koyuyor maalesef 🤣