bycida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yok hocam orda yapılan işlerde para yerine mazot alınmış ırak devletinden habersiz resmen mazot kaçakçılığı yapılmış yani daha neler dönüyor haberimiz yok çok masumuz biz hocam boşver
hocam bence sen dediğim gibi kerkük - ceyhan boru hattı davası olayını diyorsun bağdat taki merkezi yönetim ile kuzey ırak taki bölgesel yönetim arasın da yıllardır olan sorun vardı petrol geliri kiem gidecek falan şeklin de. Türkiye kuzey ırak ile yönetimi ile anlaşarak ceyhan a boru hattı üzerinden petrol akışı sağlamıştı buradan satılan petrolün parasınıda bilmem kime vermişti olay mahkemeye taşınmıştı merkezi hükümetin izni yok bu ticareti yapıldı boru hattından petrole aracı oldunuz falan suçlusnuz denildi o yüzden de tutarı hatırlamıyorum ama milyar dolarlık tazminat cezası verilmişti dediğin olay bu bence yani okudğu mbu tarzdı aklımda kalan ha senin dediğin daha farklıdır devlet de kaçakçılığa başlamıştır iyi para var hep aşiretler kaldırıyor parayı devlet olarak bizim de kaçakçılıktan köşeyi dönmemiz diyip tanker tanker kaçakçılık yapıldı ise bilmem orasını