Piyasada Gmail alım-satım süreçleri üzerine araştırma yaparken kafama takılan bazı teknik ve hukuki soruları netleştirmek istedim.Amacım Gmail stoklayıp ileride kar ederek satmak.
Hesapları aldıktan sonra kurucu gmaili ve telefon numarasını kaldıracağım . bunlar yeterli mi ? YOKSA :

1. Kurucu Bilgilerin Değiştirilmesi Güvenlik İçin Yeterli mi?

• Hesabı devraldıktan sonra güvenlik ayarlarına girip eski kurucu numarayı ve kurtarma mailini kaldırıp kendi bilgilerimizi eklemek hesabı tamamen güvenceye alır mı? İlk kayıt anındaki SMS doğrulama izleri Google loglarında kalmaya devam ediyor mu?
    Kabaca : Karşı taraf sattığı hesabı geri alabilir mi ?

2. Hukuki Sorumluluk Boyutu Nedir?

• Başkasının kişisel GSM numarasıyla oluşturulmuş bir hesabı ticari amaçla devralıp kullanmak hukuki açıdan ne tür riskler barındırır? İleride o hat veya hesap üzerinden yaşanabilecek olası problemlerde sorumluluk zinciri nasıl işler? Ben Yolda geçen birinden Parasını verip gmail aldım ve buradaki birine sattım . Ne tür senaryolar ile karşılaşma ihtimalim var. Kurucuyu ve kendimi nasıl aklarım?

3. Kurucu Cihaz ve IP Riski (Hesabın Geri Alınması)

• Google, hesabın oluşturulduğu cihazı (Hardware ID) ve ilk IP adresini güvenilir kaynak olarak kaydediyor mu? Kurtarma bilgileri sonradan tamamen değiştirilse bile, hesabı ilk açan kişi cihazı üzerinden ilerleyen süreçte hesaba yeniden erişim sağlayabilir mi?

Bu konularda tecrübesi olanların ve teknik detaylara hakim hocalarımın fikirleri nelerdir?