Va_KR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sadece ios tabanlı bir kaç uygulama açabilirsin hocam. hadi onu geçtim diyelim sistemi özelleştiremezsin. windows gibi kırpamazsın kendine özel yapamazsın. bunları da geçtim ben hayatımda hiç ios sistemini kullanarak FBI yı hackleyen birini duymadım . ne varsa windowsta var. zaten vereceğin 40 bin tl seni performans sorunlarından kurtarıcak. performans derdin olmayacak ki . en basiti yengenin işten sonra canı bir oyun oynamak istedi diyelim. Exe açamıyorsun . Gidip mac alınca video izlemek için bile ayrı para vermen gerekiyor. Video izleme programı lisansı alıyorsun ::. korsan oyun mu ? düşünme bile. 1 saatlik minecraft 100 tl ödemen şart . benim düşüncem .normal pc al .içine hem windows hem linux kur. o an ne lazımsa biostan onu aç . bu kadar basit hocam .
Hocam çok fazla bilgi eksikliğiniz var. Unix başlı başına güçlü bir işletim sistemidir. Bedava falan da değildir Windows'dan daha maliyetli lisans ücretleri vardır. Performans gerektiren her işi Mac ortamında rahatlıkla yapabilirsiniz şuanda 5-10 yıl öncesi kadar uyumluluk sorunları yok. Elimdeki 16 GB M2 silikon işlemcili 40 bin TL'lik bilgisayarda 4K video kurgu yapıyorum ve performansı etkileyici. Siz biraz oyun odaklı düşünüyorsunuz. Onun hakkında da 2 kelam edeyim;

İlk olarak oyun performansı diyorsanız zaten dizüstü oyun bilgisayarları daha halen optimizasyonu tutturabilmiş değil. Ses sorunları, ısınma sorunları pil sorunları uzar gider. Oyun dediğin masaüstü bilgisayarda oynanır ve Windows ile oynanır şuanda bunu kabul ediyorum. İkinci olarak korsan oyun ve uygulama konusuna girmek dahi istemiyorum. Bilgisayarınızı trojan, malware yuvasına çevirirsiniz. Kaldı ki işin etik kısmına değinmiyorum bile. Python programlamayla ilgileniyorsunuz sanırım. Birisi sizin milyon dolarlık programınızı kırıp internette ücretsiz yayınlasa ne dersiniz? Öyle her program için ücret ödemeniz falan da gerekmiyor. Açık kaynak kod dünyası her platform için her yerde var. Video izleme uygulaması en babası VLC ücretsiz bir şekilde indir kullan. (örnek verdiğiniz için söyledim)

Bu arada polemik yaratmak değil amacım kaldı ki YouTube kanalıma dahi baksanız Apple'ı yerden yere vurduğum videolar vardır. GNU/Linux vazgeçilmezimdir. Ancak doğruya doğru. Video kurgu gibi ihtiyaçlarım için şuanda tüm beklentilerimi en üst düzeyde karşılayan cihazlar Macbook'lardır. Mac mini, Mac Studio sevmem mesela anlamı yok çünkü bu sistemin ön plana çıktığı tek alan Macbook yani dizüstü bilgisayarlar.. Saygılarımla...