Hocam 4060ta var bu fiyatlarada ne önerirsiniz acaba,4050 bu kartlar o yüzden soruyorum
Sorun 4060 olması değil, fiyat.
Aradığınız şey 40-50k aralığında olduğunda, istediğiniz her şeyi koyamıyorsunuz. Hem 4060 olup, hem de diğer özelliklerden ödün vermeyen ucuz model varsa, tabi ki seçin.
Taksitle aldığınızı düşünürsek, sonradan parça ekleme şansınız zayıf olacak muhtemelen. Ben SSD + 32 RAM + 8 çekirdek odak noktasını, sırf biraz daha hızlı diye grafik kartına yöneltmezdim. Autocad'in ana odağı CPU'dur, GPU değil. GPU sadece 3D modelleme olduğunda devreye girer ve 6-8 vram ihtiyaç doğurur. Amaç Autocad ise, CPU ilk önceliğiniz.
Ben sizin yerinizde olsam, ekran kartını birincil olarak değerlendirmez, mobilite ve parça değiştirilebilirliğe bakardım. Mesela, Dell Precision modelde, bütçeniz oldukça sürekli ekleme yaparsınız. Ben bir model alıyorum, 10 yıl kullanıyorum. Teknoloji değiştikçe, yenilerini katabilir hale geliyorsunuz. Sistem destekliyor. En kötü 10 yıl sonra normal iş yapan laptop olarak kalıyor. Zamanında laptop 2-3 sene gitse insanlar sevinirdi, o dönem bile Dell çok uzun süre giderdi.
Hedefiniz:
1- Soğutma olmak zorunda! Yoksa parçalar sıcaktan kavrulur, iş yapamaz hale gelir.
2- CPU. En azından 6-8 çekirdek, onun iki katı da katman olmak zorunda. Tercihen 3 ghz üzeri olmalı.
3- 16 ram altı iş yapmaz.
4- GPU 4 vram üzeri. 3D modelleme gerekiyor ise, 6-8 vram üzeri.
5- SSD. Tercihen M.2 NVMe.
Yani, farkındaysanız, bunlar bir araya gelince sistem oluyor. Eğer 4. sıradaki ekran kartına önceliği, "daha iyi performans veren aynı vram" olarak tartışmaya sokarsanız, 40-50k ya çıkamazsınız. Sizin önceliğiniz vram'in performansı değil, vram in yeterli boyutta olması. Performans ikinci aşamada. Diğer parçalar da yeterliyse, sonra performansa bakarsınız.
Soğutma kısmı zaten piyasada bilgisayarların çok büyük kısmını eliyor. CPU+Ram kombinasyonu zaten fiyatı fırlatıyor.
Yurt dışından alsanız, çok daha performans sağlayabilecek ürün alabilirsiniz.