Selamlar

Ilk gözüme carpan sey "wp-content klasörü biraz şişik (~100-120 GB)"
hocam bunu sen neden server'da tutuyorsun? Bunun icin özellismis yapilar var, yani CDN'ler.
Ben mobil projemiz icin resimleri Bunny.net de tutuyorum. Cache destegi var, fiyatlari cok uygun, alternatif olarak firebase'in firestorage'ini kullanabilirsin vs. Bence bu dosylarinin hepsini CDN'e tasi, daha sonra kendi domaininde bir subdomain olusturup direk link verebilirsin, ayrica cok consume olmasini istemiyorsan dosyanin linki otomatik degisebiliyor, kullanicilarin belirli bir bölgedeyse dosyalarini oradaki server'a gönderebiliyorsun, ya da multi-region cache opsiyonu var (sanirim bu ekstra ücretli, gerekli degilse kapat) vs bir cok özelligi var.

diger sey de wordpress tarafi. Wordpress ile pek tecrübem olmadi, php bazli oldugunu biliyorum bunu direk nginx gibi bir seyle calistiramiyor musun? Yani illa panel mi gerekiyor? ya da alternatif ücretsiz paneller yok mu server'a kendin kurabilecegin? Ya da kendi panelini yapamaz misin? Bu sekilde lisans olaylarindan vs kurtulmus olursun. Cok web gelistirmesem de asp.net'i direk IIS'de host ediyorum, admin panel yapmissam ayarlari da oradan hallediyorum. Bu tarz bir sey izleyebilirsin.

Bu iki sey hem server maliyetini düsürecek, hem hiz katacak hem de lisans masraflarini ortadan kaldiracaktir.