Merhabalar, Sayın vicentee,

Web sitemiz üzerinden üst düzey NVMe performansı ve Cluster mimarsine sahip Sanal Sunucu paketlerimizi inceleyebilirsiniz.
https://sunucun.com.tr/vds-sunucu
Aklınıza takılan bütün sorularınızı 7/24 hizmet veren teknik ekibimize sorabilirsiniz.
İletişim: 0 850 308 82 26 - info@sunucun.com.tr

vicentee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba arkadaşlar;
Öncelikle konuyu hatalı yere açtıysam özür dilerim, en uygun burası gibi geldi. Değilse lütfen mod. arkadaşlar taşısın.

5-6 ay önce bir proje başlattım, iyi yerlere doğru gidiyor ama canımı sıkan bazı şeyler oldu ve firmayı değiştirmek istedim. Yedeklerimi alırken hem teknik mimariyi doğru kurmak hem de şişirilmiş maliyetlerden kaçınmak adına tecrübeli hocalarıma danışmak istedim.

Barındırılacak Projeler ve Kaynak Durumu:
  • 1. Proje: Düzenli trafiği olan WordPress tabanlı bir site. İçinde medya (görsel, pdf vs.) olduğu için wp-content klasörü biraz şişik (~100-120 GB) ancak bir upload/download/film v.s. sitesi değil. Dışarıdaki projelerimizle REST API üzerinden az ama sürekli veri alışverişi yapıyor. Bir e-ticaret platformu ancak haber içerikleri de var.
  • 2. Proje: Ekstra API olarak kullandığım bir domain/hesap.
  • 3. Proje: Küçük ölçekli, kurumsal site (WordPress, basit bir altyapıda dahi durabilir).
Mevcut sunucuda kağıt üzerinde 12 Core / 40+ GB RAM tanımlı olsa da, panel ve sistem loglarına baktığımda günün ortalama/yoğun saatlerinde bile fiili RAM kullanımının 4-6 GB seviyesini aşmadığını görüyorum. Ancak belli de olmuyor bu işler. Disk kullanımı ise 120 GB civarında. Bw ayda 2-3 TB kadar tükeniyor.

Kafama Takılanlar ve Danışmak İstediklerim:
  1. Donanım Boyutu: Sırf büyük görünsün diye kağıt üstünde 24-32 GB oversold sunucular kiralamak yerine; kurumsal SAN/NVMe havuzunda çalışan gerçek izole 12 - 16 GB bir VDS bu 3 projeyi rahat taşır mı? O bile çok mu? Ne önerirsiniz?
  2. Lisans Maliyeti Konusu: cPanel + LiteSpeed + Imunify360 üçlüsüne girildiğinde, donanıma ödenen paranın yaklaşık 2 katı lisanslara (cPanel Admin, LiteSpeed Web Host, Imunify360) gidiyor. Özellikle LiteSpeed'in 8 GB üzeri makinelerde 44$'lık paket dayatması maliyeti gereksiz şişiriyor. cPanel ve Imunify tarafı da döviz kuruyla malum. Bu üçlüyü aynen almamı mı önerirsiniz, yoksa alternatiflere mi yönelmeliyim?
  3. Web Sunucusu ve Önbellek: Sitelerimde WP Fastest Cache kullanıyorum. LSCache tarafında daha önce çeşitli uyum sorunları yaşadım ama Fastest Cache bende son derece stabil çalışıyor, değiştirmek istemiyorum. htaccess yapısını bozmamak adına; HestiaCP (Nginx Ters Proxy + Apache) gibi ücretsiz ve yerel htaccess destekleyen yapılar mı tercih edilmeli, yoksa cPanel + LiteSpeed düzeninde kalmak daha mı doğru olur?
  4. Firma Tavsiyesi: Mümkünse kendi veri merkezine sahip, kritik donanım kaynaklarını adil olarak bölen, MarsDC (kullanıyorsa) kaynaklı kesintilere karşı altyapısı yedekli çalışan, uptime oranı yüksek (%99.9+), kurumsal ve IP blokları temiz yerli firma önerileriniz nelerdir?
Görüş ve teknik tecrübelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.