Microsoft'un 8 Eylül 2026 tarihli yayınladığı KB5002914 kodlu Excel 2016 güncellemesi Windows Update ile otomatik geliyor. Fakat çoğu kullanıcıda bu excel'de kopyala yapıldıktan sonra yapıştır işleminin yapılmamasına neden olabiliyor. Az önce bir kullanıcıda olunca internetten araştırırken sebebini öğrendim. Ne Ctrl + V ne de sağ tuşla yapıştırma işlemi yapılamıyor. Ben de Office 2016'yı kapatıp KB5002914 nolu güncellemeyi kaldırdıktan sonra yeniden Exceli açtım. Yapıştırma sorunu çözüldü. Benzer bir sorun yaşayan olursa uğraşmasın diye yazayım dedim.
Windows Update bu güncellemeyi birkaç gün içinde otomatik olarak yeniden yükleyebilir. Eğer sorun tekrarlarsa, aynı şekilde kaldırabilirsiniz. Kalıcı olarak engellemek isterseniz, Microsoft'un gizli araçlarından biri olan "wushowhide" ile bu güncellemeyi gizleyebilirsiniz.
wushowhide aracı ile güncellemeyi gizleme: - Aracı İndirin: Microsoft'un resmi indirme sayfasından wushowhide.diagcab dosyasını indirin .
- Aracı Çalıştırın: İndirdiğiniz dosyaya çift tıklayın. "Göster veya Güncellemeleri Gizle" (Show or Hide Updates) sihirbazı açılacaktır .
- İleri'ye Tıklayın: Açılan ilk ekranda "İleri" (Next) düğmesine basın. Araç, bilgisayarınızdaki güncellemeleri tarayacaktır .
- Gizle'yi Seçin: Tarama tamamlandığında karşınıza iki seçenek çıkar. "Hide updates" (Güncellemeleri Gizle) seçeneğine tıklayın .
- Güncellemeyi İşaretleyin: Listede KB5002914 güncellemesini bulun ve yanındaki kutuyu işaretleyin .
- Onaylayın: "İleri" (Next) düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayın. Araç, seçilen güncellemeyi gizleyecektir .
Önemli Not - Bu aracın çalışma prensibi, henüz yüklenmemiş güncellemeleri gizlemektir. Zaten bilgisayarınızda yüklü olan bir güncellemeyi doğrudan gizleyemezsiniz . Siz zaten KB5002914'ü kaldırdığınız için, Windows Update bir sonraki taramasında bu güncellemeyi tekrar bulacaktır. Bu araçla gizlediğinizde ise bir daha karşınıza çıkmayacaktır.
İşlemi Geri Alma - Eğer ileride bu güncellemeyi tekrar yüklemek isterseniz, wushowhide aracını yeniden açıp "Show hidden updates" (Gizli güncellemeleri göster) seçeneğini seçerek KB5002914'ü tekrar görünür hale getirebilirsiniz .
Microsoft KB5002914 güncellemesi
.