EmreUnl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Deviri biz üstümüze aldık ama parayı akşama doğru verecektik adam 5 gibi işten çıkıyordu 5 gibi getirirsiniz parayı dedi. Parayı vermeden kaportacıya götürdük böyle sorunları çıktı parayı vermedik daha.

ve 15 bin TL masraf çıkartıyor bize normalde türkiye de yasalar gereği tavanı kesik araba satışı yasak diye biliyorum ben çevremdekiler dava aç madem kendisi 15 bin TL istiyor durduk yere kendi başı ağrısın uğraşsın diyor.
Öncelikle parayı vermediyseniz hiç vermeyin. Arabayı alsanız satamazsınız uğraşır durursunuz veya %20 altına verirsiniz. Sigortayı iptal ettirirseniz paranızın büyük kısmını iade alırsınız. Yasa gereği tavanı kesik araba satmak yasak falan diye bir durum yok. Yeni çıkacak kanunda, yeni ağır hasara çıkan araçlar satılamayacak sadece. Eski ağır hasarlı araçlar satılabilecek. Ağır hasardan kastım tramer kaydında öyle yazanlar bu arada çünkü pert olmuş aracı sigorta dışında yaptırırsanız tramersiz pert araca sahip olabiliyorsunuz.

Özetle; Aracın yazdığınız sıkıntılardan dolayı ayıplı mal olduğunu söyleyin ve geri almasını isteyin. Eğer orjinal işlemsiz olduğunu iddaa ediyorsa ekspertize götürün bilirkişi baksın elinizde rapor olur. Adamın dediği gibi çıkmazsa masrafı o ödesin. Eğer şirketse mecburen iade almak zorunda ve ayıplı mal olduğu için dava da açabilirsiniz. Eğer almam vermem ödemem derse siz de aracı vermeyin, gidip başkasına 50 bin aşağı satarım para cebime kalır diyebilirsiniz.