UcuzOyuncum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar değerli R10 ailesi. Bugün size yeni geliştirdiğim bir youtube sisteminden bahsedip bazı noktalarda danışmak istiyorum.
Öncelikle workflow dediğimiz iş akışını özetleyeyim.
1. İçerik Belirleme
Halihazırda prompt var ama içeriği manuel belirlemek daha iyi.
İzleyicinin ilgisini çekecek bir konuda kısa ve merak uyandıran bir içerik belirlenir. Mesela son ürettiğim içerikten örnek vereyim.
Zenginler neden ATM yerine bankadan para çeker?
2. Senaryo Yazımı
Bu noktada titizlikle hazırladığım bir prompt var, deneme yanılma yoluyla inşa ettim.
Belli bir teknikle senaryo yazıyor ve retention(izleyiciyi tutma) oranları gayet tatmin edici.
Minimum +8 dakikalık bir senaryo üretir, bu sayede Mid-Roll reklamlarla kazanç seviyeleri artış gösterir.
Hem de yapay zeka gibi değil gerçek bir yazar gibi.
3. Seslendirme ve Hazırlık
Çıkarılan senaryo 5.000 harf limitinden ötürü 2-3 blok halinde ElevenLabs'ten seçilen, robotik değil, vurgusu ve tonlaması olan bir seslendirmeye çevrilir.
Bu seslendirmedeki duraksamalar Audacity programında jump cut dediğimiz yöntemle otomatik silinir.
4. Görsel Hazırlığı
En çok zaman alan kısmı otomasyona döktüğüm yer burası. Normalde otomasyonlara para ödeseniz dahi, Midjourney vb. gibi araçlara görsel ürettirmek için ek ücretler ödersiniz. Bu sistemde ise Google Flow'un güncel arayüzünü tanıttığım bir eklenti geliştirdim. +8 dakikalık bir video için maks. 1-1.30 saat vakit harcıyor. Tarayıcıda otomatik çalışıyor kendisi.
Çalışma Şekli: Referans görselini seçer, senaryo metni seçilen ayarlara göre bloklara böler. Her blok için prompt şablonunu kullanarak tutarlı görseller oluşturur.
Hangi görselin hangi bloğa ait olduğunu, blokları ve sahneleri içeren bir txt dosyasını girilen dosya yoluna kaydeder. Bu sayede anlatılan senaryoya uygun görselleri efor harcamadan indirmiş oluyorum.

5. Kurgu Hazırlığı (CapCut Otomasyonu)
Zaten materyallerimiz hazır. Geriye sadece basit kurgusu kalıyor ama buna da vakit harcamıyorum.
Benim kurgu sürecim normalde şöyledir, arkaplanda kulak tırmalamayan bir müzik(Lo-Fi, piano vs.)
Görseller arası geçiş efekti, geçiş efektlerinin altına ses efekti(swoosh)
Videoya dinamizm katmak amaçlı otomatik keyframe sistemi.
Önce görsel %130-160 boyutunda ekrana gelir, görselin sonuna doğru orijinal boyutuna döner bu sayede retention oranları artar.
Otomasyonda ise normalde maks. 45 dakika harcadığım bu seansta bile vakitten tasarruf ediyorum. Yazılımı çalıştırıyorum CapCut'taki projemi seçiyorum ve arkama yaslanıyorum.

Size sorularım ise şunlar:
1. Sizce bu sistemin değeri nedir?
2. Geliştirilmesi gereken yanlar nelerdir?

Önerilerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalın. İyi çalışmalar herkese
Yani bunun masaüstü versiyonunu video ve görsel oluşturup sahneleyip editleyen halini yaptım seslerde elevenlabs sesleri istersen clone da ekleniyor ama flow kullandığın sürece görseller hataya düştüğü sürece çok para edeceğini sanmıyorum flow sürekli güncelleme yapıyor ve stabil üretmiyor sürekli denemek zorunda kalıyorsunuz. Bende 1 saatte bir video çıkarıyorum ortalama satmak yerine içerik üretip youtubede izlettirebilirsen daha çok kazanırsın.