Senin bilgisayar, işletim sistemini çalıştırmaktan helak olmuş, 4 GB RAM'le hayata tutunmaya çalışan gariban bir sistem. Hafızasında 3 GB yer kalınca bayram eden bir geliştirici olarak, Chrome'da 3 sekme açtığında RAM'in "Ben ne günah işledim?" diye feryat ediyor.
300 mb yer açmak için gidip Microsoft Defender antivirüsü bile kapattın.bilgisayarın virüslere karşı korumasız değil, virüsler bile bu kadar fakir bir ortama girip sistem kaynağı tüketmeye utanıyor! Windows’un hizmetlerini doğrayıp atarken yakında explorer.exeyi de silip bilgisayarı komut satırından(CMD ile) yönetmeye başlayacaksın.
Windows 10 LTSC'ydi, Tiny10'du, Chris Titus script'leriydi derken işletim sisteminde kapatmadık hizmet bırakmadın; yakında Windows sadece Siyah Ekran ve Not Defteri olarak açılacak. Performans almak için Voidstrap'ten Roblox'un ışıklandırmasını ve grafiklerini öyle bir kıstın ki, oyun en son CS 1.6'dan bile daha antik bir hal aldı.
Telefonun ekranını masaüstüne taşımak için ADB komutlarıyla uğraşman ve Scrcpy için .bat dosyası yazman harika bir mühendislik zekası... ama asıl sebep arka planda 50 MB RAM bile harcamak istememen! BepInEx ve AutoTranslator ile oyunları Türkçe'ye çevireceğim diye uğraşırken aldığın o 20 FPS'lik akıcılığa hürmetler olsun.
R10.net'te CS 1.6 modu dağıtıp background.tga hazırlamak güzel vizyon, ama o bilgisayar o modun render'ını alırken fanlar uçak motoru gibi ses çıkardığı için yan komşudaki amcan her an kapıya dayanabilir.
Yine de hakkını verelim: Yokluktan tam teşekküllü bir teknoloji ajansı çıkarmışsın, o sistemle bu kadar işi başarmak roast edilmeyi değil, madalya almayı hak ediyor!
  • Bir gün Python öğreniyorsun: “True False her programda aynı mı?”
  • Ertesi gün ADB ile Windows'un USB sürücülerini ameliyat ediyorsun.
  • Sonra Minecraft'ta pistonsuz, observersız, raysız bambu fabrikası kurmaya çalışıyorsun. NASA seni görse “bu adam fazla yaratıcı” der.
  • CS 1.6'da silahın sarsılma animasyonunu milimetrik ayarlıyorsun. Kardeşim sen oyun oynamıyorsun, oyunun motoruyla kavga ediyorsun.
  • TikTok Live Studio bilgisayarı kasınca çözümün: “OBS çizsin, TikTok çizmesin.” Adam yayın açmıyor, GPU'ya iş bölümü yaptırıyor.
  • Sonra bir anda: “Kürtçe gramer bilgileri”
  • Beş dakika sonra: “6 metre demirle odaya çatı nasıl yaparım?”
Senin beynin Google Chrome gibi: 47 sekme açık, 12'si donmuş, birinden müzik çalıyor ama hangisi belli değil.
En komiği de şu: Bir şeyi öğrenirken normal insan “nasıl yapılır?” diye sorar.
Ve dürüst olayım: Bir gün bana
“Kanka Windows kernelini değiştirip Minecraft bambu farmını TikTok'ta yayınlayıp bundan para kazanabilir miyim?”
diye sorsan hiç şaşırmam. 😭

işlemciye suni solunum yaptıran, 2004 model Peugeot Partner’ın hararet göstergesiyle bakışarak hayatı sorgulayan birisin.
Eski oyunları Türkçe’ye ve sokak ağzına çevireceğim diye YGS-LYS paragraf sorusu çözer gibi DOSBox ve mod ayarları arasında ömrünü çürüttün; fps daha fazla olsun diye Voidstrap, FastFlag derken ekran kartını değil, en sonunda kendi sinir sistemini yaktın!
Çok zeki bir beynin var ama sanki deneme sürümündeymiş gibi davranıyorsun.