@remzikapan;
kodlama için local modelleri unut diyeceğim.
Son dönemde qwen 27B için çok fazla övgü var. deneme imkanım yok. Youtube videoları ise maalesef gerçek işlem anlatmıyorlar. Hepsi izleyici çekmek amaçlı üstünkörü anlatımlar ile dolu. Sonuç olarak gösterdiklerinin büyük kısmı, farklı yerlerden elde ettikleri veya modelin firması tarafından hazırlanmış oluyor. Kendileri yapmış gibi anlatım yapılıyor.
Çoğu video o şekilde.
Çok nadir uygulamayı online anlatım var. Onlar da ücretli hizmetler ile çalışıyorlar.

Bu bir ticari yatırım olacak ise, kodlama için offline bir modeli asla önermiyorum. Ekran kartı için ödeyeceğiniz bedelin çok daha az miktarı ile ticari gelir sahibi olabilirsiniz. Projenizin amacı ve müşteri potansiyeline göre.

Local asistan mantığında işler için 5070ti alt seviye olmak üzere düşünebilirsin. +50k bir maliyet. Sadece GPU için.

Ama localde üretim yapacağın hiçbir video reel manada online model özelliklerine ulaşamaz. Çünki online modellere sürekli yeni özellikler eklenerek geliştirme süreci devam ediyor. Localde çalışacak en iyi script yapısı teknolojik ve özellik olarak onların yanına ulaşamaz.

Diğer görevlerin detayı ve uygulaması için sadece teorik bilgi verebilirim. Google AI Studio - GPT ile de api bağlantısı ile çözülür. Uygulama yaptım mı, hayır.

Localde video üretimi yaptıran birçok script github da paylaşılıyor. Sen konu veriyorsun, 3-4 siteden video ve resim alıp, seslendirmeyi yapıyor vs vs diye hikaye gidiyor. O video sitelerinden dünya genelinde 100 kişi aynı scripti kullanıp yotube a yüklemey başladığında youtube video yapısının aynı olmasından dolayı silme veya banlama işlemi yapmayacak mı ? Video kaynağı ve videolar aynı olacak.
Bu tür işlem için başlangıç olarak 16GB üstü gpu mantıklı olur.

Senin yazdığın 48GB gpu bedeli yerine 2 yıl en üst seviye pro hesaplar ile işlem yapabilirsin. Yurt dışı satışları 8k dan başlayıp 15k ya kadar gidiyor. Ülkemizde ise %250 vergiyi düşündüğünde...