Selamlar
Bir alışveriş mağazasından 38 bin TL'ye bilgisayar almıştım. Ve maalesef ki icralık oldum. E-devlette icra dosyası sorgulama ekranında görünüyor. Avukat sabahtan öğlene kadar neredeyse 15-20 kere aramıştı geçen gün ve açtığımda çok saygısız bir üslupla 50 bin TL'yi veya en azından 20-25 bin TL'yi 2 gün gibi çok kısa bir sürede toplu şekilde talep etti, ödemeyi yapmazsam evime haciz göndermekle tehdit etti. Üstüne üstlük babamı da arayıp konuşmuş ve beni babama karşı da zor bir duruma düşürdü. Bugün sabah saatlerinde adresime hukuk bürosundan geldiler ve borcumu bugün ödememem halinde toplam borcun çok daha yükseleceğini ve yarın polis ve memurlar eşliğinde dairemize haciz için geleceklerini beyan ettiler.

Sorularım:
1- Ev eşyalarına ve iş için kullandığım cihazlara (bilgisayar vb.) haciz koyabilirler mi? Bir tanıdığa sordum ev haczine gelmezler şeklinde duyum aldım. İnternetten araştırdığımda ise hakim kararı olmadan ev haczine gelinemeyeceği yönünde yazılar okudum.
2- Avukat hangi hakla babamı arayabiliyor? Babamın numarasını nereden buluyor ve borcum hakkında konuşuyor? KVKK ihlali kapsamına girmiyor mu bu? Öyleyse yasal haklarım neler?

Bu sıra forumda da çok haciz/icra konuları görüyorum, Allah herkesin yardımcısı olsun.