Selamlar, ismini vermek istemediğim bir finansman firmasında 90 günün üstünde geciken taksit ödemem vardı.

Bankaya odeme sözü verip 48 saat içinde ödeme yapacaktım ama ödeme yapamadan borcunuz x varlık yönetim A.Ş'ye devredilmiştir diye bir sms aldım.

Bir kaç gün sonra aynı firma borç sorgulama linkini sms attı, sorguladığımda 11.900 küsür olan borcumu 25 bin küsür olarak gördüm.

Aradım, aynı şeyi söylediler ve İstanbul'da bir icra dairesine verildiğini söylediler ama tebligat daha elime ulaşmadı.

Uyap'tan dosya sorguladığımda kalem kalem vekalet, faiz, dosya masrafları ile beraber 20.250 küsür TL görünüyor, ama varlık yönetim şirketi 25 Bin küsür diyor.

Sorum şu;

Bu şirket ve çalışan komisyonu için mi 5 bin TL fazla olduğunu söylüyor, yani ne koparırsak hesabı mı bu? Benim bildiğim uyap'ta ne ise onu ödemek ile mesulüz ve dosyalardaki hukuk bürosunun hesap numarasına ödeme yapmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?

Bir diğer sorum, varlık yönetim şirketinin ödeme yapılmasına rağmen icrayı hemen kaldırmadıklarını oyaladıklarını duydum, elime tebligat ulaşınca 7 gün itiraz sürem var diye biliyorum, 7 gün dolmadan icranın başlamaması/durması için ödemeyi yapıp icraya itiraz etsem olur mu?