klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğum yapar sorunsuz inşallah, ilk doğum zor sonrakiler daha kolay,
Dikkat etmen gereken
kedi şeffaf deri gibi bir torbanın içinde doğuyor, ben kendim torbayı yırtıp kediyi cıkarıyordum sonra göbek bağını dezenfekte edilmiş temiz makas ile kesiyordum ve kesilen göbek bağının ucunu 1 dakkika kadar elinle sık veya ince iplede bağlayabilirsin ben yaklaşık her yavruda 1 veya 2 dakkika parmaklarımla sıkarak bekledim sonra gözetim altında bıraktım. yoksa yavru kedinin bagırsaklarından dışkısı cıkıyor, çok az ama yinede.
eğer sen müdahale edeceksen göbegi bagını sen keseceksen yavru kedinin tam karnının dibinden kesme karnında bir veya en fazla 2 parmak yukardan kes 1 parmak iyi aslında, ama yok ben yapamam dersen bırak herşeyi anne yapsın.
Ben ilk dogumda çok araştırdım doğum yaptıranlardan bilgiler aldım, herkes veterinere götür dedi ama her defasında yetişemedim götürmeye diğerlerindede ben doğum yaptırım dedim.. Herşeyi anneye bırakmak istedim ama çok korktum yavru hemen cıkmıyor yavş yavaş cıkıyor, keselerinin içinde çok uzun kalırsa nefes alamaz bogulur sandım onun için ben müdahale ettim.
tabi en dogrusu veteriner ve kesinlikle veterineri tavsiye ederim.
kedim ve kardeşleri doğduğunda ben uyuyordum. göbek bağları yaklaşık 2cm kadar bizim normalde göğüs sandığımız konumda kopmuş şekildeydi, etrafta çok hafif kan ve derimsi kalıntılar vardı. annesi tüm yavrularını doğurmuş, göbek bağları kesik, yanlarına da yatmış şekildeydi. bu yavrular büyürken en büyük korkum birbirlerini öldürmeleriydi, çok sık meme emerken birbirilerine zarar veriyorlardı. sürekli gözleri enfeksiyon kapacak diye korktuk, bir sprey kullandık belli bir boyuta gelene kadar yavrular. bir diğer endişede sütten kesilmeydi, yavrulardan biri diğerleri tarafından zorbalnıyordu, ememiyordu annesini; işte o ememeyen bugün kısmetse anne olacak. sizin bahsettiğiniz süreçleri hiç görmedim, uyudum uyandım yavrular doğmuştu. şimdi takipteyim ama, dediklerinizi uygulayacağım. çok sağolun.