Arkadaşlar, öncelikle özellikle belirtmek istiyorum:

ONGO ***** BİR YAZILIM DEĞİLDİR.

Yaklaşık 2,5 ay boyunca üzerinde çalıştığım, ciddi emek verdiğim, sıfırdan kendim geliştirdiğim ve geliştirme sürecinde belirli yapay zekâ araçlarından destek aldığım bir yazılımdır.

Ayrıca sistemi yaklaşık 4 aydır kendi işlerimde aktif olarak kullanıyorum.

Ben R10'dan zamanında çok faydalandım. Burada paylaşılan bilgiler, yazılımlar ve tecrübeler oldu; yeri geldi müşterilerimde, yeri geldi kendi projelerimde bunlardan faydalandım.

Bu nedenle benim de R10 topluluğuna bir katkım olsun istedim.

Bu sebeple ONGO'yu R10 üyelerine özel olarak ücretsiz paylaşıyorum.

Bunu özellikle tekrar belirtmek istiyorum.

ONGO; WHMCS, WISECP veya başka herhangi bir sistemin kırılmış, değiştirilmiş, kopyalanmış ya da üzerinde oynanmış hali değildir.

Sıfırdan geliştirdiğim kendi projemdir.

ONGO'yu yalnızca bir hosting otomasyonu olarak düşünmeyin.

Sistemi geliştirirken amacım, bir hosting firmasının bugün sattığı veya ileride satabileceği mümkün olduğunca fazla dijital hizmeti tek bir sistem üzerinden satabilmesi ve yönetebilmesi oldu.

Hostingden domain satışına, VDS/VPS'den SMS hizmetlerine, marka tescilden script/yazılım satışına, web sitesi hizmetlerinden e-Faturaya kadar birçok hizmeti aynı sistem içerisinde toplamaya çalıştım.

Bugün piyasada ağırlıklı olarak WHMCS ve WISECP kullanılıyor.

ONGO'da ise amacım klasik hosting/domain otomasyonunun yanında bir hosting firmasının sunduğu diğer dijital hizmetleri de aynı panel üzerinden satabilmesi ve yönetebilmesi.

MEVCUT ENTEGRASYONLAR

Hosting / Hosting Panelleri
  • WHM/cPanel
  • Plesk
  • DirectAdmin
Hosting hesabı oluşturma, paket tanımlama, müşteriye hizmet atama, mevcut hesapları sisteme aktarma ve hizmetleri panel üzerinden yönetme gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Sunucu / VDS / VPS
  • Hetzner Cloud
  • SolusVM v1
  • SolusVM v2
  • Pterodactyl
  • DiyoVM
Müşteri VDS/VPS satın aldığında kullanılan entegrasyona göre sunucu oluşturma işlemleri otomatikleştirilebiliyor.

İşletim sistemi, lokasyon, paket ve diğer ürün seçeneklerini ürüne göre tanımlayabiliyorsunuz.

Domain
  • DomainNameAPI
  • ResellerClub
  • GoDaddy
Domain sorgulama, kayıt, yenileme, transfer ve nameserver yönetimi gibi işlemlerin müşteri panelinden gerçekleştirilebilmesi için domain otomasyonu bulunuyor.

Ödeme Sistemleri
  • PayTR
  • iyzico
  • Shopier
  • PayPal
  • Banka / Havale
  • Müşteri Bakiyesi
  • Ödeme Linkleri
SMS Entegrasyonları
  • Mutlucell
  • Netgsm
  • İleti Merkezi
SMS entegrasyonlarını yalnızca müşterilere doğrulama SMS'i göndermek amacıyla eklemedim.

Sistemde SMS hizmetini müşterilerinize ayrıca ürün/hizmet olarak satabileceğiniz bir yapı da bulunuyor.

Muhasebe / e-Fatura
  • Paraşüt
  • BizimHesap
E-posta
  • SMTP desteği
Site Oluşturma
  • Sitejet Builder
  • cPanel UAPI
Site Yap bölümünde 195+ tema/şablon üzerinden müşterinin istediği tasarımı seçerek kendi sitesini oluşturabileceği bir sistem bulunuyor.

ONGO İÇERİSİNDE BAŞKA NELER VAR?
  • Müşteri Paneli
  • Admin Paneli
  • Ürün ve Hizmet Yönetimi
  • Sipariş Yönetimi
  • Faturalar
  • Destek Talepleri
  • Bildirim Sistemi
  • Kampanyalar
  • Blog
  • Bilgi Bankası
  • Farklı Dijital Hizmetlerin Satış Alanları
Yani ONGO'nun mantığı yalnızca:

Hosting paketi ekle → Müşteri satın alsın → cPanel hesabı açılsın

şeklinde değil.

Benim oluşturmaya çalıştığım yapı:

Müşteri gelsin → Domainini alsın → Hostingini alsın → VDS/VPS alsın → Sitesini kursun → SMS hizmetini alsın → Gerekiyorsa marka tescil hizmeti alsın → Script/yazılım satın alsın → Bütün hizmetlerini tek müşteri panelinden yönetsin.

Firma yöneticisi de bütün bunları 10 farklı sistemden takip etmek yerine mümkün olduğunca ONGO üzerinden tek merkezden yönetebilsin.

GÜNCELLEME SİSTEMİ

ONGO'nun kendi güncelleme altyapısı bulunuyor.

Yeni bir sürüm yayınlandığında tekrar ZIP indirip bütün sistemi baştan kurmanız gerekmeyecek.

Yeni sürümleri doğrudan güncelleme paneli üzerinden alabileceğiniz bir yapı üzerinde geliştirmeye devam ediyorum.

4 FARKLI TEMA

Şu anda ayrıca 4 farklı tema üzerinde çalışıyorum.

Tamamlandıkça bunları da sisteme dahil edeceğim.

Böylece firmalar kendi markalarına ve kurumsal kimliklerine uygun tasarımı seçerek kullanabilecek.

KOLAY KURULUM

Kurulumu özellikle mümkün olduğunca basit tutmaya çalıştım.

Dosyaları sunucunuza yükledikten sonra install.php üzerinden kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

İsteyen kullanıcılar tam paketi indirerek klasik kurulum yöntemini de kullanabilir.

LİSANS SİSTEMİ

Lisans altyapısını merkezi olarak geliştirdim.

Lisansınızı oluşturup domaininize tanımladıktan sonra sistemi kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

R10 ÜYELERİNE ÖZEL VE ÜCRETSİZ

Bunu özellikle belirtmek istiyorum:

ONGO, R10 ÜYELERİNE ÖZEL OLARAK ÜCRETSİZ PAYLAŞILMAKTADIR VE R10 ÜYELERİ İÇİN ÜCRETSİZ KALACAKTIR.

Bugün ücretsiz olarak paylaşıp ileride "artık aylık şu kadar ücret ödemeniz gerekiyor" şeklinde bir sisteme dönüştürme düşüncem yok.

Projeyi geliştirmeye, yeni entegrasyonlar eklemeye ve mevcut eksikleri gidermeye devam edeceğim.

Elbette "yazılım kusursuzdur ve hiçbir zaman hata çıkmaz" gibi bir iddiam yok.

Yazılım işi sonuçta. Farklı PHP sürümleri, sunucu yapılandırmaları, hosting panelleri veya farklı kullanım senaryolarında hatalar ortaya çıkabilir.

Karşılaştığınız problemleri konu altında bildirirseniz elimden geldiğince düzeltip sonraki güncellemelere dahil edeceğim.

ENTEGRASYON ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

ONGO'da görmek istediğiniz entegrasyonları konu altında yazabilirsiniz.

Örneğin kullandığınız farklı bir;
  • Domain firması
  • Ödeme kuruluşu
  • SMS firması
  • Sunucu / VDS sağlayıcısı
  • Hosting kontrol paneli
  • Muhasebe / e-Fatura sistemi
  • Dijital hizmet sağlayıcısı
varsa ve uygun API desteği bulunuyorsa sisteme eklemeye çalışacağım.

Amacım ONGO'yu indirildikten iki gün sonra kenara atılan klasik bir script olarak bırakmak değil.

Aktif olarak geliştirilen, düzenli güncelleme alan, yeni entegrasyonlarla büyüyen ve zaman içerisinde kapsamlı bir hosting/dijital hizmet otomasyonuna dönüşen bir proje oluşturmak istiyorum.

Kurup gerçekten kullanan R10 üyelerinin özellikle görüşlerini bekliyorum.

"Şurası kötü olmuş"

"Buraya şu özellik lazım"

"Şu entegrasyonu ekleyebilir misin?"

"Müşteri panelinde şöyle olsa daha kullanışlı olur"

"Şurada bir hata var"

Olumlu veya olumsuz tüm geri bildirimlerinizi açık şekilde yazabilirsiniz.

Mantıklı ve uygulanabilir önerileri değerlendirecek ve mümkün oldukça gelecek güncellemelere dahil edeceğim.

Umarım R10 topluluğuna faydalı olur. Hayırlı olsun arkadaşlar.

İndirme ve Lisans Kayıt

DEMO ADRES