DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar futbol, takım tutmak... İşe çok entelektüel ve sosyolojik açıdan bakarsanız çok mantık bulamayabilir ya da mantığa oturtamayabilirsiniz.

Mesela az önce tribünden geldim. Neden gittim ben maça?

Sosyal bir aktivite gibi görüyorum...

Yıllardır tribünden arkadaşlarım var maç öncesi buluşuyoruz sohbet ediyoruz muhabbet ediyoruz yiyoruz içiyoruz.

Sonra maça giriyoruz bağırıyoruz çağırıyoruz enerji atıyoruz.

Gol oluyor hiç tanımadığın yanındaki adamla içten bir sevinci paylaşıyorsun.

Gerçekten işin içine girdiğin zaman bambaşka bir dünya oluyor. Bugün arkadaşlarla 3 sene önce gittiğimiz bir deplasman anılarımızı konuşuyorduk.

Ha hayatında maça gitmeyip maçları izlemeyip dilinden düşürmeyenler onlar da ayrı bir zevkin bağımlısı...

Siyasette konuşabilirsin, felsefe de ya da edebiyat ya da karşı cins ya da arabalar... Adam futbolu konuşmayı seçmiş. İnsanların enerjisini atacağını, sosyalleştiği, keyif aldığı şeyleri beğenmiyor ya da size mantıklı gelmiyor diye eleştirmek ilginç...

Ha dersin ki lig kaliteleri düşüktür, kulüpler iyi yönetilmiyor orası ayrı bir başlık ama insanların zaman geçirme aktivitelerini mantıksız bulup eleştirmek acımasızca
ondan bahsetmiyorum, sen kulübünün iyi olmasını isterken kulübü yönetenler senin bu isteğini hiçe sayıp gelişi güzel atıp tutuyor derdim bu. Sen toplandın arkadaşlarınla hazırlık vs. gittin maça, sonuç yenilgi ve küstah küstah açıklamalar. Liyakatsizlik esas sorun anlatmak istediğim bu