SkyDweller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet siz de söylüyorsunuz gerekirse teşekkür için konu da açarım. rahatsız olduğum yerde de eleştiririm bu en doğal hakkım.

Asıl konum şu: Yaşadığım sorun somut bir teknik hata. Cloudflare üzerinden aldığım 504 Gateway Timeout hatası, tam tarih/saat damgası ve Ray ID ile birlikte tarafınıza iletildi.
Bu hata "sunucu aktif, erişim sorunu yok" diyerek geçiştirilebilecek bir durum değil — 504, Cloudflare'in "host'tan (sizin sunucunuzdan) zamanında yanıt alamadım" dediği bir hata koludur.
Elimdeki VDS paketinin (16GB RAM, Xeon E5/Gold) düşük seviyeli bir trafikte bu hatayı vermesi normal değil ve bunu defalarca ilettiğimde hep aynı "bizimle ilgisi yok" cevabını aldım.
Konuyu açma amacım firmanızı kötülemek değil, yaşadığım somut deneyimi paylaşmaktı. Geçmişte iyi bir destek aldığım anlarda da bunu belirttim, şimdi yaşadığım sorunda da dürüst davranıyorum. İkisi birbirini götürmez.
Herkese öneri ve teklifleri için ayrıca teşekkür ederim, seçenekleri değerlendiriyorum.
Olumlu ya da olumsuz eleştirilere asla katı bakmayız. Bu sebeple "En azından bundan sonraki çalıştığınız firma için doğru talepler geçerseniz kendi sorununuz karşınızdaki firmaya yansımayacaktır. " diye gerçek temennide bulundum. Zira doğru olarak ifade etmediğiniz herşey bir yerde sizi madur edecektir kendi hatanız sebebiyle.

Bizim tarafta ""sunucu aktif, erişim sorunu yok" diyerek geçiştirilebilecek bir durum " söz konusu değildir. Sunucu aktif, sitenizde aktif idi, bağımsız servisler ile de kontrol ederek ekran görüntüleri ilettik. Ancak hit gönderdiğinizde cloudflare limitlerine takılıp sizi bloklamış ya da Cloudflare taraflı XX sorun yaşamış olabilirsiniz. Sunucu bilgilerinizi talep ettik iletmediğiniz için daha fazla detay sunamıyoruz. Ancak ERİŞİM SORUNU var dediğinizde siteniz ve sunucunuz incelenmeden hiç bir firma müneccim değildir sorun bu denmesi için. Kaldı ki site erişim sorunu sunucu ile ilgilidir de demek yeterli ve doğru değildir.

Site sahibi olarak siz sitenizin adresini yazarsanız hâla erişimde sorun olmadığını, Sunucu IP nizi yazarsanız erişimlerde sorun olmadıını bir çok kişi doğrulayacaktır.

Arayış konunuzda polemik olmaması için daha fazla yorum yazmak istemiyorum.

Kolay gelsin