yukarıda arkadaşın biri öneride bulunmuş, ancak o da bağlama sıkıştırılan ve performansı olumsuz etkileyip uzun vade de halisünasyona neden olacak basit bir mantık. yz'ye bir iş yaptırmadan önce, mühendislik düzeyinde yapacağınız işin kurallarını belirlemeniz gerekir.
AGENTS.md
ARCHITECTURE.md
CHANGELOG
DEVELOPER_ASSET_CUSTODY.md
DEVELOPER_SECURITY_OPERATIONS.md
PRE_RELEASE_AUDIT.md
ROADMAP.md
ki bu dosyaları oluşturmak da yetmez, her şeyi netleştirmelisiniz bir projeye başlamadan önce. şu 7 dosyada binlerce satır anlamsal veri var, ancak tek bir başlangıç noktası var ve buradaki katı kuralları uygulamaya zorunlu, bu zorunluluk kapsamında model sadece mevcut iş süreci ile alakalı satırları okuyor, geriye kalan binlerce satır es geçiliyor. misal son günlerde herkesin yz'nin aynı tasarımlar üretmesinden şikayetçi, niye? çünkü ya bootstrap ya tailwind kullanıyorda ondan. ben hiç yz olmadan oturup sıfırdan css yazdım, dom içerisinde kullanacağı sınıflar için bile kural atadım. ai ile yapılan işlerdeki dom'a baktığınızda tek bir elementte onlarca css classı bulunuyor, ki bu bile yetmiyor bazen o elemente override yapmak için inline müdahale de bulunuyor. benim dökümanım render edildikten sonra tertemiz çıkıyor. çünkü bilinçli hareket ediyorum ve yz'ninde bilinçli hareket etmesini sağlıyorum. siz tüm bilinci yz kontrolüne bırakırsanız, hem çok token harcarsınız hemde uzun vade de işlerin spagettileştiğini görürsünüz. şu kısacacık sürede verdiğim bilgileri edinmeniz için bile günlerce araştırma yapmanız gerekebilirdi. mutlaka önerdiğim bu yapıyı uygulayın ama kontrolü yz'ye bırakmayın. misal architecture.md ne yapar ve işlevi nedir nasıl doldurmalıyız proje kapsamında diye sorduğunda, verdiği yanıtı okumalı, anlamalı ve sorgulamalısın. sorgulama "ama" diyebilmek için önemli; ama bizim buna neden ihtiyacımız var, ama biz şunu yapacağız aslında, ama böyle yaparsak burası ne olur. kısaca "ama" önemlidir.