APT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir tanesini etrafımdaki insanlara ulaşmaya çalıştığı için dava ettim. Banka borcuydu. Dar boğaz eden buydu.
Diğerini 10 yıl beklemeye zorladım. 11. yılda "kararını değiştirdin mi" dedim. Adam ikna oldu, ben olmadım. Gittim şikayet ettim ve borcun aslının araştırılmasına yönelik dilekçe verdim. 3 kuruş borçtu, firma borçlandırmıştı (taahhüt edilen süre boyunca kullanmadığım bir hizmet için), borcu silmek zorunda kaldılar.
Diğeri ise kendiliğinden kabul etti. O da banka borcuydu. Oldukça sessiz olan buydu.

Öncelikle sizi dar boğaz etme hakları yok. Bu zaten hukuki değil. Kimisi her gün aramak ister. Kimisi hakaret eder. Küfür edenini bile gördüm. Ben her şeyi kaydetmenizi ve kendinizi borcu ödemeye değil, bir koku aldığınızda karşı davaya hazırlamanızı öneririm. Herkes dava açsa, bu insanlar bu gibi yöntemlere en başında başvurmazlar.
Her gün 1 defa arama ve sms atıyorlar hocam paso arayıp arayıp duruyorlar bir kaç defa görüştüm aylık taksit taksit ödemek istediğimi dile getirdim kredi kartını öne sürdüler bana dedim ki icralık adam da kredi kartı ne arasın banka borcu zaten vs dedim anlaşmaya varmadılar bende o gün bugündür telefonları açmıyorum tabi adamlar da numara bitmiyor paso cep telefonu gibi numaralardan arayıp arayıp duruyorlar engellesem de öyle 2 tanesi var her gün 1 defa arayıp sms atar boş geçmez o konuda dava mı açayım dilekçe mi vereyim? Bide babam da icralıktı ama babamın üzerinde bir adet kat karşılığı ev hissesi vardı kardeşleri dahil bu yüzden bizim eve değil babannemin evine gitmişler çok evvelden mesela bu da dava sebebi mi?