1M tl yaklasik 33k net faiz veriyor suanda diye biliyorum. 10M sermayesi olan biri is yeri acip, 3-5 asgari ucretli alip, bagladigi paradan ayda ticarette aylik net 330K kazanamayacagi icin uretime degil, faize yatirir parasini. uretimi baltaladigi icin yuksek faiz uzun vadede ekonomi icin.
bu soruya cevap verince tu kaka muhalit oluyorsun ama tek gercek uretimin olmadigi yerde faiz de enflasyon da artmaya devam eder. 25 yillik iktidarinda tek bir fabrika acmayan, hic bir ureticiye destek olmayan, aksine var olan isletmeler de zarar ediyor bahanesi ile satan bir hukumetin uretim politikasi olmadigi icin iktidar degismeden bir cozumu yok bunun. haa, sari partinin alternatifi kirmizi parti mi> kesinlikle hayir, ayni zihniyetin farkli rengi.
Değil. Enflasyon düşmüyor, dolayısıyla faiz düştüğünde enflasyon daha da artacak. Buraya her gün hayat pahalılığı ve zamlardan şikayet eden konular açılmaya devam edecek. Bu hükümetle böyle. Alışın artık.
Öncelikle teşekkür ederim,ardından; özellikle sizlerin cevapları daha detaylı olduğu için alıntılamak istedim ve eklemek isterim; Yaklaşan seçimlerle birlikte(seçimlere 1-1.5 yıl önceden hazırlıkları başladığı için diyorum) Üretime destek verebilecek,Türkiye'ye umut ışığı gibi gözüken/gördüğünüz belirli bir siyasi var mıdır acaba?