huseyyinayhann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar hocam,
Vaktini ayırıp depoyu bu kadar detaylı, satır satır incelediğin için gerçekten çok teşekkürler. Yazdıklarının hepsi doğru.
Açıkçası projeyi tek başıma yürütüyorum. Hem C#/.NET tarafında bir şeyler öğrenip kendimi geliştireyim hem de Honda OBD1 dünyasına gireyim derken yapay zekayı biraz fazla serbest bırakmışım. Modelin testleri yeşil yaksın diye araya uydurduğu sahte offset'leri, 8x8 dummy haritaları ve P28'e additive yerine XOR checksum yazması gibi saçmalıkları tamamen gözden kaçırmışım. Gerçek ECU'ya bağlansa arabanın beynini çorba edecek şeyleri tek tek yakalaman bana çok iyi bir ders oldu.
Eleştirilerine kesinlikle alınmadım, tam aksine benim için bulunmaz bir geri bildirim oldu bu. Tek tek not aldım hepsini; duplicate sınıflardan başlayıp o sahte offset'leri, thread-safety açıklarını ve DI tarafındaki acemilikleri sırayla temizleyeceğim. Kod tabanını adamakıllı refactor edip gerçek PGMFI standartlarına çekeceğim.
Emeğine, bilgine sağlık. İlerleyen günlerde toparladıkça vaktin olursa tekrar bir göz atıp fikir verirsen çok sevinirim.
Yapay zekaya inceletmiş, kendi satır satır incelememiş bundan emin olabilirsin