Mart ayında bir blog sitesine başladım, generatepress temayı kurdum. Sitemap, kategoriler, GSC, analytics vs hallettim. İçime sinmeyen tek şey hero page oldu. 2-3 ay 10-12 makale anca yazdım.
Haziran ayına geldiğimizde, dedim ki buradan bir arkadaşa rica edeyim, sadece hero page'in görünümünü düzeltsin. Hem benim hevesim yerine gelsin, hem de siteye biri girince en azından düzgün bir ekranla karşılaşsın.
VARAN-1 (Benim Hatam bence- Çünkü ödeme sonrası baktım, site içi ticareti az, sitede yeni sayılır )
Neyse buldum bir ajans buradan, whatsapptan yazdım. 2500 fiyat verdi, tek kelime pazarlık etmeden saniyesinde yolladım parayı. 1 ay boyunca bugün yarın salladılar, her yazdığımda bahane vs. En son dedim şikayet konusu açıyorum, eleman başladı abi askere gidiyorum bu gece otobüsüm var ama şimdi yapıyorum falan, dedim hocam sen git işin rast gelsin. Dedi arkadaşım halledecek. Sabah aynı numaradan arkadaşına yazdım, dedi telefonla konuşalım. Anlattım ona süreci, ne kadar oyaladıklarından bahsettim, sitemlerimi dile getirdim. Dedi ki wordpress öyle böyle, ben özel yazılımla yapacağım, normalde bu fiyata asla yapmayız ama size mahçup olduk falan. Dedim yap hocam. 1 hafta ses yok, sonra tekrar yazdı. Dedim kardeş Allah sizi varetsin, benim hevesim kaçtı. O kadar uğraştık hocam dedi, hem sizi beklettik, hem de biz emek verdik falan. Dedim yap o zaman hocam.
6 gün sonra benim siteye bir alt domain kurdu, inceledim onu da. Sağolsun yapmış birşeyler ama makale içi resimler gitmiş, tablolar gitmiş.
Bunu belirttim kendisine, o günden beri ses yok. alt domaini de sildim, siteden yetkisini de kaldırdım. Allah'a havale ettim.
VARAN2- ( Bu varan sayılmaz ama konuyla bağlantılı diye yazıyorum, adam en azından dürüst)
Bir arkadaşa yazdım, dedim hero page düzenlemesi rica ediyorum, dedi ki bizim WP işlerimiz minimum 15K TL'den başlıyor. Teşekkür ettim.
VARAN3- (Arkadaş ya işi beğenmedi, ya da beni sevmedi ya da ben amatör olduğum için derdimi anlatamadım, oysa ne de güzel gidiyordu sohbetimiz
Bu arkadaşımızla da güzel güzel konuştuk, dilim döndüğünce anlattım derdimi. ''Tam olarak istediğiniz örnek tasarım var mı'' dedi bana. ben de hocam ''Hocam ofisten çıktım şimdi, sabah yazayım tekrardan size'' dedim.
Sabah yazamadım ama saat 13:48'de ''Merhaba, kusura bakmayın işlerden dolayı ancak yazabildim. Generatepress tema libraryden baktım, newsroom tasarımı olabilir'' dedim.
Arkadaşımız akşam 20:37'de ''Merhaba estağfurullah, bu demo import harici yapılacak düzenleme ne olacak'' dedi. Bende sabah 08:37'' hocam merhaba tekrardan günaydınlar, sitenin anasayfası bu şekilde görünüyor. niyetim anasayfayı daha profesyonel bir görünüme kazandırmak. son içeriklerinlerin görünmesi, mobilde de düzgün bir görünüm kazandırmak. Sayfa boşlukları, yazı boyutları-renkleri-kalınlıkları biraz dengesi görünüyor, onları ayarlamak'' şeklinde cevap verdim. Bir de AI ile sohbetimde, sitenin eksikleri bunlar gibisinden bir görsel attım. Ve bu arkadaşımızdan da artık yanıt alamadım
ÖZETLE: Ben denedim arkadaşlar ama başaramadım. Sitem şuanda Hero page hariç canavar gibi, ince ince uğraşıyorum işte. 50 tane YZ-Human Edit içerik girdim, saniyesinde index alıyor, search console verileri bu şekilde. Yine Arama sonuçlarındaki performansÜretken yapay zeka özellikleri kısmında da 30K gösterim var. Bu saatten sonra içerik girmeye devam edeceğim. Türkiye'ye geldiğimde de giderim bir ajansın kapısını çalarım. 1 kg baklava alırım, 1 demlik çay da onlar demlesin, derdimi anlatırım arkadaşlara. Sitenin elini yüzünü bir düzeltirler, çıkarım evime giderim
Cümleten hayırlı forumlar.
GTMETRIX görüntüsü de bu şekilde.