Merhaba R10 Ailesi,
AdSense arbitrajı üzerinde bir süredir farklı trafik kaynakları ve hacimler test ediyorum. Yüksek bütçeli ve yüklü pop-under trafik denemelerimde hesaplarımda ciddi oranlarda geçersiz trafik kesintisi (Nisan ve Mayıs aylarında neredeyse kazancın tamamının sıfırlanması gibi) ve reklam kısıtlamalarıyla karşılaştım.
Ancak bütçeyi ve trafiği minimuma indirdiğim son denemelerde (Ağustos ayı verilerinde görüleceği üzere) geçersiz trafik kesintisi %3 civarına kadar geriledi ve hesap kısıtlaması yaşanmadı. ABD trafiğinde ROI ortalama %100'ün altına düşmüyor.
Bu durum üzerine şöyle bir strateji geliştirmeyi planlıyorum:
Sistem: Tek bir yüksek hacimli site yerine, günlük 50 TL - 150 TL arası kazanç hedefleyen 50-100 arası farklı mikro site kurmak.
Trafik Kaynağı: Pop-under (ABD Odaklı).
Mantık: Düşük hacimli trafikte Google algoritmalarının geçersiz trafik filtresine takılmadan, riski bölerek toplamda yüksek ve stabil bir gelir elde etmek.
Bu stratejiyle ilgili tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:
1. İlişkilendirme Riski: Google, aynı hesaba bağlı 100 farklı sitenin düşük hacimli pop-under trafiğini zamanla fark edip hesabı komple domain/analitik bazlı kısıtlamaya alır mı? 10-10 parça parça domain şeklinde farklı Adsense hesaplarına bölsem yine sorun yaşar mıyım?
2. Geçersiz Trafik Sürdürülebilirliği: Düşük hacimde kesintinin az olması geçici bir durum mudur, hacim sabit kalsa bile ilerleyen aylarda geriye dönük toplu kesinti yapılabilir mi?
3. Pop-Under Alternatifleri: AdSense kurallarına takılmadan ABD arbitrajında ROI %100 bandını koruyabileceğim daha güvenli trafik/reklam formatı önerileriniz var mıdır?
Tecrübelerini ve önerilerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.