Selamlar dostlar,
Sisteme entegre edip otomasyon süreçlerinde (özellikle YouTube izlenme/işlemleri tarafında) kullanmak üzere çoklu proxy arayışındayım. Süreçle ilgili yaşadığım bir durumu ve kafama takılanları sizinle paylaşmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Webshare üzerinden global (Türkiye dışı) 50 adet proxy IP satın aldım. Ancak süreçte bazı performans sorunları yaşadım.
Yüksek Gecikme: Aldığım proxylerde ping değerleri sürekli 500 - 1100 ms arasındaydı bana göre fazla geldi tabi ama global olduğu için normal olabilir mi bilmiyorum.
Performans: Bu gecikme sürelerinden dolayı sistemde ciddi kasmalar/donmalar yaşandı, süreç düzgün çalışmadı ve mecburen iade etmek zorunda kaldım.
Sorum ve Merak Ettiklerim Şunlar:
1. Youtube uzun/kısa videolarda izlenme kasabileceğin ve mevcut sistemime sorunsuz entegre edebileceğim, bu tarz sorunlar yaşamayacağım stabil ve fiyat/performans oranı iyi çoklu proxy'leri nereden tedarik edebilirim?
2. Global veya Türkiye lokasyonlu proxy alırken nelere dikkat etmek gerekir?
3. Sizin bu tarz otomasyon/izlenme işleri için önerdiğiniz, bizzat kullandığınız güvenilir bir sağlayıcı var mı?
Belirttiğim siteden aldığım proxy izlenmeleri mesela 3-5 k izlenme attım ama geri silindi izlenmeler. Belirttiğim konularda,
Önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!