Herkese selamlar,
Eğitim veya ticaret amacı olmayan, Sıfırdan .NET 8 / C# ile açık kaynaklı bir ECU Tuning & Canlı Telemetri yazılımı geliştirdim.
Proje an itibariyle 32.000 satır kodu aştı. Ticari rakiplerinin (Crome, Hondata vb.) eski teknolojilerini bir kenara bırakıp tamamen modern GDI+ çizim motorları ve donanım iletişim arayüzleriyle (OBD1, OBD2, CH341A eprom okuyucu) arabayla direkt haberleşen bir yapı kurmaya çalıştım.
Projenin bazı özellikleri şunlar:
  • Doğrudan donanım seviyesinde 0x43/0x44 Hex paket enjeksiyonları ile OBD okuma/yazma, hata kodlarını silme.
  • Rom düzeyinde dinamik VTEC ve Kesici ayarı gibi bypass kurguları.
Hedefim projeyi uluslararası camiada güzel bir yere getirmek. Şu an tam anlamıyla bitmiş bir Release paketi oluşturup GitHub'a yükledim. Satış, ticari kaygı vs. kesinlikle yoktur, proje baştan sona Açık Kaynaktır. Sadece aranızdaki deneyimli yazılımcı abilerimden ve arkadaşlarımdan projenin yapısı hakkında geri dönüşler ve tavsiyeler almak istiyorum.
GitHub Depo Linkim: 👉 https://github.com/gecekusu1979/honda(depoyu inceleyebilir veya konunun altına değerli yorumlarını bırakabilir. Yıldız bırakmanız da ayrıca beni mutlu eder)
Performans optimizasyonları veya C# masaüstü yazılımlarla ilgili aranızda tavsiye vermek isteyen olursa tüm eleştirilere açığım. Şimdiden vakit ayıran herkese teşekkür ederim