ErdoganUrcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir domainin düşmesini takip etmek için "https://www.yoncu.com/whois/siteadi.com" bu linki kullandım kullanmaz olaydım şehir dışına çıkınca domaini unuttum tabi @yoncu; boş durur mu anında domaine çökmüşler "Bu Alan Adı Yöncü Bilişim Çözümleri Tarafından Sağlanmıştır" domain öyle jenerik yada işte başkalarının takibine girecek bir domain değil ama nasıl bir rastlantı ise domain düştükten sonra alınmış ve ne hikmetse alanda yöncüden almış tesadüfe bakın yoksa yöncü hiç sorgulama kayıtlarını tutar mı demi tamamen rastlantı demi @yoncu; siz siz olun firmanın sitesine bile girmeyin önemli bir domain olmadığı için sorun yok ama doamini kaydetiniz e satmak için iletişim kurmaya çalışır iseniz işte o zaman kendinizi tamamen ele vereceksiniz.
@ErdoganUrcu; daha önce de bu gibi konularda r10 üzerinden şikayet aldık fakat bu durumun rastlantı veya farklı yerlerde de sorgulamanızdan kaynaklı olduğuna eminiz. Çünkü bir sorgulanan alan adlarının alabilme ihtimalinize karşı tüm domain düşen/silinecek/arama listelerinden kaldırarak koruyoruz. Bizim alan adı sistemlerimizde 75 milyon üzerinde alan adı var ve sorguladığınız alan adı da muhtemelen vardır. Siz bizim sisteminizde müşterilere öneride bulunduğumuz alan adını sorguladığınızda biz o alan adını artık 15 gün boyunca tüm listelemelerde gizliyor ve böyle bir durumla karşılaşmamak için hiç yokmuş gibi davranıyoruz. Belirttiğim gibi daha önce de böyle şikayetler aldığımız için bu sistem yıllardır bu şekilde çalışıyor ve sorunsuz işliyor. Yine de böyle rastlantılar tabiki olabilir. Fakat hemen bir firmayı karalamak yerine araştırma ve firmadan bilgi almak daha doğru bir yaklaşım olurdu değil mi? Yine de sikayet@yoncu.com mail atarsanız alan adını kim nasıl almış nezaman almış siz nezaman sorgulamışsınız gibi kayıtlar incelenebilir. Ayrıca belirtmem gerekir ki diğer firmalarda da böyle durumlar oluyor ve %99 üzeri ihtimal ile rastlantı oluyor. Alan adı madem ki alınmış domain adını buradan da iletebilirsiniz, herkese açık şeffaf bir inceleme olmuş olur.