Instagram hesabımla ilgili çok garip bir sorun yaşıyorum.
Hesabımın bağlı olduğu yuk....@hotmail.com e-posta adresini ve şifremi doğru şekilde giriyorum. Ardından 2FA (iki faktörlü doğrulama) kodunu da alıp doğru şekilde giriyorum.
Ancak doğrulamadan sonra hesabıma giriş yapmak yerine, karşıma kurtarma ekranı geliyor. Bu ekranda ise hesabımla hiçbir ilgisi olmayan, tanımadığım bir e-posta adresi gösteriliyor ve kurtarma işleminin bu e-posta üzerinden yapılması isteniyor.
Ben bu e-posta adresini tanımıyorum ve hesabıma ait değil.
Daha da ilginç olan şu:
  • Kullanıcı adı ve şifrem doğru.
  • 2FA kodunu alabiliyorum ve doğruluyorum.
  • Facebook üzerinden Meta'nın Mavi Tik / doğrulanmış destek hizmetine bağlandım.
  • Destek ekibindeki görevli hesabımı kendi ekranında kontrol etti ve Instagram hesabımın hâlâ aktif olduğunu söyledi.
  • Destek görevlisi ayrıca Chrome üzerinden benim hesabıma ulaşamadığını ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaştığını belirtti.
  • Yani Meta'nın destek ekranında hesap aktif görünüyor ancak ben normal Instagram girişinden hesabıma erişemiyorum.
  • Giriş yaptıktan sonra sistem beni sürekli bana ait olmayan e-posta adresinin bulunduğu kurtarma ekranına yönlendiriyor.
Sorun şu:
Hesabın sahibi olduğumu 2FA ile doğrulamama rağmen neden bana ait olmayan bir e-posta adresi üzerinden kurtarma yapmam isteniyor?
Bu durumda hesabı geri almak için izlemem gereken farklı bir yol var mı?

Benzer sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?