Varsayın ki görsel gerçek (olmadığı kesin),
250-300 küsür kişinin olduğu bir şirket küçük ya da orta ölçekli değildir. Muhasebecisinin doğru düzgün birisi olması beklenir.
Görselde "Finans Direktörlüğü" ve "İnsan Kaynakları" yazdığı için, departman numarası olduğu düşüncesi doğar. Bu adamın telefonunda Finans Direktörlüğü kayıtlı olduğuna göre, çalışma alanının "teknik olmadığı" kesin. Patron ise, yönetici ile çok muhattap olduğunu kanıtlar nitelikte.
Kısaca, aranan kişi orta ya da üst düzey yönetici. Üst düzey yöneticilik olasılığı otomatik olarak "Destek Ahmet" ile suya düşer. Özellikle "Kanka" ve hitap şekli, olayı başka bir boyuta sürüklüyor.
Sonuç:
Profildeki bu kişi ben olsam, parayı alır bir avukata giderdim. Kendimi koruma altına alıp, şirkete hiçbir şey olmamış gibi gitmeye devam ederdim. Parayı başka banka hesabına alırdım. Avukatın bunla mücadele etmesini sağlardım. Kaçmadığım için suçlu değilim. Patron şahsımla sözel anlaşma yaptı ve bu onun ödemesi desem, avukat altını doldurur zaten. Neden bu yolu seçiyorum? Bana biri kanka olarak hitap ediyorsa, benden her halt beklenir.
Gerçek hayattaki ben olsam, parayı iade ederdim ve konuyu kapatırdım. Patrona da bana 1 maaş borçlusun derdim. Neden mi? 20 yıllık maaşım olabilecek bir parayı hiç sorunsuz iade edip, muhtemelen kendi cebimden 20 yıl para harcasam 5 kuruş alamayacağım bir şirkette olduğumu anladığım için. Ayrıca, bana verecekleri 1 maaş, kendi itibarlarına yatırım olur.