cozucem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amaç para kazanmak değil mi ? Ha CPU tasarla ha Pano diz fark ne ? YÖK Üniversitesinden diploma alacaksın Doğru pano dizmek için bile usta sana ders verecek Diploma sadece devlette memur olmak yada yada Şirkette yükselmek için işine yarayacak.

Gaza gelme seviyorsan ve Becerebileceksen sorun yok
Şöyle açıklayayım, evet elbette para kazanmak önemli ama bir noktadan sonra statü, başarı, kendini geliştirmek de önemli şeyler. Zaten para için yaptığım/yapacağım başka işler de var. Ben bunu sadece bir yerde işe girip maaş almak olarak düşünmüyorum.

Pano dizmek örneğinde de kesinlikle onun da ayrı bir ustalığı, tecrübesi ve bilgisi var. Ama benim gözümde pano dizmekle CPU tasarlamak aynı şey değil. Birinde daha çok sahada edinilen tecrübe ve uygulama becerisi ön plandayken, diğerinde yıllarca öğrenilmiş elektronik, matematik, bilgisayar mimarisi gibi teorik bilgileri kullanıp yeni bir teknoloji ortaya çıkarmak var. İkisi de değerli ama insana kattığı şey ve yapılan işin niteliği farklı.

Bugün yaptığım başka bir işten iyi para kazanırım, yarın o iş biter başka bir şey olur. Ama mühendislik bilgisi, teknik altyapı ve bir alanda gerçekten uzmanlaşmak dediğimiz şey kolunda altın bilezik gibi kalır.

Diplomayı da sadece devlette memur olmak veya bir şirkete girip yükselmek için alınan kağıt olarak görmüyorum. Tabii diploma tek başına kimseyi mühendis yapmaz, insanın kendini geliştirmesi lazım. Ama mesela elektronik mühendisliğinden ve teknolojiden hiçbir şey anlamayan biri NVIDIA'nın CEO'su olabilir miydi? Jensen Huang'ın mühendislik altyapısının bugün bulunduğu konumda hiç mi payı yok?

Benim anlatmaya çalıştığım bu aslında. Mesele sadece hangisinden daha çok para kazanırım? değil. Para başka işlerden de kazanılabilir, benim için bir alanda gerçekten bilgili olmak, bir şey üretebilmek ve ileride şartlar değişse bile elimde sağlam bir bilgi birikimi olması da önemli.